Astăzi se sărbătorește Ziua internaţională a asteroidului

166
Astăzi se sărbătorește Ziua internaţională a asteroidului - 16524299964749-1656568756.jpg

Articole de la același autor

La data de 30 iunie este marcată Ziua internaţională a asteroidului pentru a atrage atenţia publicului asupra importanţei reprezentate de aceste corpuri cereşti. Marcarea acestei zile a fost instituită, în decembrie 2016, de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin Rezoluţia A/RES/71/90. Documentul stipula, în acest sens, marcarea ''anuală, la nivel internaţional'' a acestei zile pentru a creşte gradul de conştientizare a publicului asupra ''pericolului impactului cu un asteroid'', potrivit www.un.org, citată de Agerpres.

Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului, iar ulterior a fost aprobată de Comitetul privind utilizarea paşnică a spaţiului îndepărtat. Cei care au avut iniţiativa marcării acestei zile au fost astrofizicianul Brian May, astronautul echipajului Apollo 9 Rusty Schweickart, regizorul Grig Richters şi preşedintele Fundaţiei B612, Danica Remy. Demersul lor a fost motivat de dorinţa de educare a publicului asupra importanţei asteroizilor pentru istoria umanităţii şi asupra rolului pe care aceste corpuri cereşti îl au pentru sistemul solar din care face parte şi Terra.

Ziua internaţională a asteroidului este marcată oficial de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru educarea şi creşterea gradului de conştientizare în cadrul comunităţii internaţionale asupra rolului asteroizilor în formarea universului, asupra modalităţilor de valorificare a resurselor acestor corpuri cereşti şi în ceea ce priveşte potenţiala explorare a acestora sau despre modurile în care poate fi protejată planeta de posibile coliziuni cu asteroizi, potrivit https://asteroidday.org.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3304 secunde