Astăzi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătății

Miercuri, 07 Aprilie 2021
169


Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, 7 aprilie, Ministerul Sănătății lansează o Campanie de informare, educare, comunicare, sub sloganul „Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!”. Această campanie aduce în atenția decidenților și a populației necesitatea intervențiilor în toate politicile pentru diminuarea inechităților în materie de sănătate. 
Potrivit DSPJ Constanţa, campania va fi implementată pe durata a opt luni,  în perioada  7 aprilie -12 decembrie 2021 și are ca scop creșterea gradului de conștientizare, promovare publică, implicare a factorilor de decizie guvernamentali și creare de parteneriate pentru a aborda inechitățile în materie de sănătate.


Campania  are ca  obiectiv principal,  în fiecare dintre cele opt luni, creșterea nivelului de informare cu privire la: determinanții sociali ai stării de sănătate ai populației vulnerabile (aprilie), starea de sănătate și percepția acesteia în rândul populației vulnerabile comparativ cu populatia generala (mai), problematica asigurării accesului la servicii pentru populația vulnerabilă (iunie). În următoarele luni, se vor urmări comportamentele cu risc pentru sănătate în rândul populației vulnerabile (iulie), automedicația și consumul de antibiotice la populația vulnerabilă(august),  starea de sănătate a femeilor din comunitățile vulnerabile, inclusiv sănătatea reproducerii (septembrie), starea de sănătate a copiilor în comunitățile vulnerabile (octombrie) și drepturile la sănătate și la  servicii de sănătate ale populației vulnerabile (noiembrie).
Campania este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, iar suportul metodologic al Campaniei este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică. 
Pagina a fost generata in 0.1663 secunde