ATAC CIBERNETIC DE AMPLOARE. Datele a un miliard de utilizatori, COMPROMISE

191
ATAC CIBERNETIC DE AMPLOARE. Datele a un miliard de utilizatori, COMPROMISE - 646x404-1481788342.jpg

Articole recomandate

Datele a aproximativ un miliard de utilizatori de conturi online Yahoo au fost afectate de un atac cibernetic, a anunțat miercuri seară (joi dimineață, ora României) compania americană, conform cotidianului The Telegraph. Atacul cibernetic a fost comis în august 2013, dar a fost depistat abia anul acesta, după ce servicii de securitate americane au furnizat companiei Yahoo date furate de o terță parte.


Hackerii au reușit să sustragă nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon, date de naștere, dar și parole de acces și răspunsuri la întrebări de securitate, a transmis Yahoo, care susține că nu au fost sustrase informații despre conturi bancare.

Sunt afectate circa un miliard de conturi online, practic aproape ale tuturor utilizatorilor Yahoo.

Este al doilea incident de securitate anunțat de Yahoo recent. În septembrie, compania americană a semnalat că hackeri angajați probabil de state au sustras, în urma unor atacuri cibernetice lansate în anul 2014, datele a cel puțin 500 de milioane de utilizatori de conturi online Yahoo. Cele două atacuri cibernetice nu par să fi fost coordonate.

După dezvăluirile din septembrie, Yahoo anunța inițierea procedurilor de înștiințare a utilizatorilor afectați și măsuri pentru securizarea conturilor online ale acestora. Compania Yahoo le-a recomandat utilizatorilor care nu și-au schimbat parolele de acces în ultimii trei ani să le modifice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4083 secunde