Atenție, acțiuni de deratizare în tot municipiul Constanța! Au fost puse o mie de momeli toxice

206
Atenție, acțiuni de deratizare în tot municipiul Constanța! Au fost puse o mie de momeli toxice - atentiederatizare-1472126054.jpg

Articole de la același autor

În perioada 15 – 20 august, Serviciul de Dotări Urbane, Ecarisaj și Dezinsecție din cadrul Primăriei Constanța a amplasat 1.000 de momeli toxice, în toate cartierele municipiului. Acestea au fost puse în locuri greu accesibile, în crăpături, galerii, guri de canalizare sau în stații de intoxicare, marcate și inscripționate corespunzător. Acestea conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate).

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, ambalajele de orice fel, resturile de momeli, neconsumate și cadavrele rozătoarelor rezultate în urma deratizării sunt strânse și depozitate în magazia prestatorului fiind transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract.

"Rugăm populația să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi și să se comporte în spirit civic. Stațiile de intoxicare sunt marcate corespunzător cu imaginea «cap de mort» și instrucțiuni specifice conform normelor Uniunii Europene. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente", explică reprezentanții Serviciului de Dezinsecție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3964 secunde