Atenție, constănțeni! Începe campania de verificare și înlocuire a apometrelor RAJA

1690
1
Atenție, constănțeni! Începe campania de verificare și înlocuire a apometrelor RAJA - raja2-1433349722.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii vor fi călcați zilele acestea de echipe ale RAJA, care vor controla apometrele la apă rece. SC RAJA SA a demarat o amplă campanie de verificare și înlocuire a contorilor la abonații casnici. Activitatea se va desfășura în tot județul și a demarat, în cursul zilei de ieri, la Constanța.

Constănțenii vor fi vizitați de echipele Corpului de Control și inspectori constatatori din cadrul RAJA. "În ultima perioadă, SC RAJA SA a efectuat numeroase acțiuni de verificare a abonaților, indiferent de statutul juridic al acestora, fie că sunt gospodării individuale sau agenți economici. În unele cazuri, în urma verificărilor efectuate la gospodăriile individuale, s-au găsit contoare blocate sau montate fără a fi respectate cerințele tehnice, toate aceste aparate de măsură înregistrând eronat consumul de apă. Având în vedere toate aceste aspecte, la nivelul SC RAJA SA s-a luat decizia demarării unei ample campanii de înlocuire a contorilor, realizată din fonduri proprii", a declarat purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Înlocuite și sigilate

Deocamdată, verificările au loc la abonații persoane fizice. Controalele au început ieri, în cartierul Faleză Nord din Constanța, pe străzile Zorelelor, Răchitași și Tabla Buții. "Toți contorii ce vor fi montați sunt de clasă de precizie C și au buletin de verificare metrologică cu valabilitate pentru o perioadă de șapte ani. Pe lângă verificarea și înlocuirea apometrelor, echipele mixte efectuează și o sigilare a aparatelor de măsură, cu sigilii înseriate, al căror număr unic va fi trecut în baza de date a consumatorilor", a mai spus reprezen-tantul RAJA.

Apel către abonați!

Acțiunea va continua, în perioada următoare, în tot municipiul, dar și în celelalte localități ale județului. "Pentru derularea acestei campanii în bune condiții, facem un apel către toți abonații să ne asigure accesul la căminul de branșament și să ne pună la dispoziție toate informațiile legate de rețeaua interioară a imobilelor aflate în proprietate", a completat Irina Oprea.

Apometrele de apartament, verificate de proprietari

În ce privește verificarea apometrelor de apartament de către angajați ai RAJA, acest lucru nu intră în practica regiei de apă. În schimb, se poate face, la cerere, de către o firmă specializată, o dată la trei ani. Iar dacă sesizează nereguli, proprietarul de bună-credință cheamă singur firma care i-a montat apometrele să descopere eventualele probleme. Însă, o bază legală care să-i oblige pe proprietari să facă verificarea metrologică periodică a contoarelor nu există în momentul de față.

Comentează știrea

constantean
4 iunie 2015
apropo de titlu

hala jurnalism.... constantenii vor fi calcati de... limbaj de ultima speta,..

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2015
Stire din Social : Casieriile RAJA, închise de Rusalii
Pagina a fost generata in 0.5409 secunde