Atenție la articolele pirotehnice! Țineți cont de recomandările Poliției!

348
Atenție la articolele pirotehnice! Țineți cont de recomandările Poliției! - 00132782large-1609343201.jpg

Articole recomandate



Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat, astăzi, întâlnirile cu cetățenii, privind prevenirea faptelor prin care se încalcă normele legale în ceea ce privește regimul materialelor explozive. 
În cadrul acțiunii de conștientizare a riscurilor la care se expun cei care nu respectă legislația în domeniu, polițiștii au ales o zonă aglomerată din municipiul Constanța, respectiv piața agroalimentară Tomis III, unde au afișat materiale sugestive la unități comerciale cu profil de alimentație publică farmacii, precum și la intrările în blocurile de locuințe.


Pentru protejarea populației, în special a copiilor și tinerilor, polițiștii recomandă atenție sporită în aceste zile, cu accent deosebit pe însușirea unor aspecte legislative privind clasificarea, limitele de vârstă, condiţiile de achiziţionare, comercializare, deţinere, depozitare, transport şi folosire a articolelor pirotehnice, astfel încât să fie respectate prevederile H.G. 1102/2014 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice.
Pentru a evita orice eveniment nefericit, polițistii recomandă:
- Nu utilizați materiale pirotehnice între orele 24,00 şi 6,00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale!
    - Nu utilizați materiale pirotehnice la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri!
- Nu utilizați materiale pirotehnice la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze!
- Nu utilizați materiale pirotehnice în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre!
- Nu utilizați materiale pirotehnice pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane!




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4978 secunde