Atenție la capcanele companiilor aeriene atunci când vă rezervați bilete de vacanță

425
Atenție la capcanele companiilor aeriene atunci când vă rezervați bilete de vacanță - aeroport33441100-1314343621.jpg
Multe persoane cad în capcanele întinse de companiile europene atunci când își rezervă din timp biletele pentru destinația de vacanță. Sunt atrase de așa zisele oferte, toate exprimate în moneda europeană, dar în ziua plății se trezesc că trebuie să scoată din buzunare mult mai mulți bani.

Iată câteva sfaturi utile care vă pot feri de surprizele neplăcute.

În goana după clienți, companiile aeriene anunță super-oferte, chiar de un euro pentru bilete, numai că uită să mai precizeze și costurile ascunse ale acestora detalii cum ar fi calculul biletului în funcție de un curs leu-euro stabilit de companie.

De exemplu, una din companii practică un curs valutar intern, care face ca un euro să fie mai scump decât la casele de schimb valutar. Cursul este stabilit pe o anumită perioadă de timp, pentru a absorbi oscilațiile de curs valutar. Dacă plătiți în lei, veți avea surpriza să dați pe bilet mult mai mult decât v-ați așteptat. De regulă, acest gen de informație este afișată pe site-urile companiilor aeriene. Prin urmare, pentru a fi feriți de această neplăcere, verificați portalul companiei sau plătiți în valuta în care este exprimat prețul, dacă acest lucru este acceptat de operator.

Dacă vă rezervați biletul din timp la aceeași companie, veți plăti și taxa administrativă. Taxa diferă în funcție de modalitatea de plată: 5 euro de pasager, cu cardul, de pe site și 3 euro direct la ghișeu.

Alte companii aeriene practică prețuri aliniate la cursul oficial, în schimb percep taxe pentru rezervarea biletului. Acestea pot să ajungă la 25 de euro, pentru zborurile internaționale și 12 euro pentru zborurile naționale.


Sursa: Realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8567 secunde