Atenție sporită pentru litoralul românesc, din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne

245
Atenție sporită pentru litoralul românesc, din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne - neptun1588836498-1593801974.jpg
Odată cu începerea efectivă a sezonului estival, încurajată de măsurile de relaxare luate de Guvernul României, în stațiunile de pe litoralul românesc a crescut semnificativ numărul de turiști, în special la final de săptămână. Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt gata să intervină pentru orice situație neprevăzută care ar putea să apară pe litoral.


În acest sens, în urma unei videoconferințe conduse de secretarul de stat MAI, chestor-șef de poliție Bogdan DESPESCU, s-a hotărât înființarea unui Grup de Coordonare a Acțiunii, la nivelul județului Constanța, care va fi condus de prefectul George-Sergiu NICULESCU și din care fac parte conducătorii următoarelor instituții: IPJ Constanța, ISU "Dobrogea" Constanța, IJJ Constanța, GMJ "Tomis" Constanța, Poliția de Frontieră Română (prin Garda de Coastă), DSVSA Constanța, DSP Constanța, ITM Constanța, CJPC Constanța, ISCTR – Inspectoratul Teritorial nr.2, ARR – Agenția Teritorială Constanța, Poliția Transporturi Constanța și AJFP Constanța.


Rolul acestui grup este cel de stabilire a măsurilor concrete de acțiune, astfel încât comisiile mixte de control să acopere toate zonele de interes unde sunt posibile riscuri în ceea ce privește răspândirea virusului SARS-CoV-2. Practic, grupul va coordona și va eficientiza eforturile comune ale instituțiilor menite să păstreze un mediu sigur pe litoral. Asta după ce, în prealabil, vor fi făcute evaluări de risc pentru fiecare stațiune în parte.


Pentru sprijinirea acțiunilor din stațiuni, peste 180 de polițiști au fost detașați din țară. Ei vor acționa, alături de colegii lor din Constanța, în zonele de interes de pe litoral, printre care amintim: Mamaia, Eforie Nord, Costinești sau Vama Veche.


Pentru îndeplinirea misiunilor din următoarea perioadă, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren. Pentru zona litoralului, unde se așteaptă un număr mare de turiști la sfârșit de săptămână, conducerea ministerului a dispus Poliției Naționale, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să trimită ofițeri de la nivel central pentru a sprijini efectivele care acționează în județul Constanța.


De asemenea, traseul către mare va fi monitorizat constant de la sol, prin implicarea Poliției Autostrăzi și a IPJ-urilor, dar și din aer, cu sprijinul IGA al MAI. Pe lângă monitorizarea propriu-zisă, angajații MAI vor controla și vor descuraja orice tentativă de transport de persoane neautorizat, încălcare a legii întâlnită în fiecare sezon estival.


"Urmează două luni pline pe litoral, dar suntem pregătiți să facem față numărului însemnat de turiști care vor ajunge la mare. Avem parte de sprijinul MAI, care a detașat deja forțe în stațiuni, iar suplimentarea cu polițiști, pompieri și jandarmi poate fi realizată, dacă va fi nevoie. Tot ceea ce ne dorim este ca oamenii care ajung la mare să aibă parte de un concediu reușit și fără evenimente neplăcute, oricare ar fi natura lor. Va fi pusă o atenție deosebită pe respectarea recomandărilor date de Guvernul României, în ceea ce privește noul coronavirus. Le mulțumesc tuturor forțelor și instituțiilor implicate în acest proces, care se va dovedi unul extrem de important pentru turismul local, pentru turiști și, nu în ultimul rând, pentru constănțeni", a declarat George-Sergiu NICULESCU, prefectul județului Constanța.


Pe perioada verii, va fi disponibilă o linie TelVerde – 0800800165, la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon va deveni operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7918 secunde