Audiențe la Avocatul Poporului, la Medgidia sau Cernavodă

414
Audiențe la Avocatul Poporului, la Medgidia sau Cernavodă - audienteavocat-1489327136.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 15 martie, reprezentanții instituției Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanța vor fi prezenți în Medgidia și Cernavodă, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții. Activitatea se va desfășura la sediul Primăriei Medgidia, începând cu ora 9, și la sediul Primăriei Cernavodă, începând cu ora 11.

"Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe de timbru. Pentru primirea în audiență nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor putea să-și expună problemele în audiență", explică expertul coordonator al Biroului teritorial Constanța al instituției Avocatul Poporului, Felicia Nedea.

Potrivit acesteia, instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice.

"Orice persoană fizică ce se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cum ar fi prefectura, primăriile, consiliul județean, consiliile locale, direcții, inspectorate, case de pensii, servicii, oficii, cu excepția autorității judecătorești, se poate adresa instituției Avocatului Poporului. Aceasta contribuie la soluționarea pe cale amiabilă a conflictelor dintre persoanele fizice și autorități ale administrației publice, prin mediere și dialog, în scopul soluționării problemelor cetățenilor", mai spune reprezentantul teritorial.

Totuși, nu intră în competența instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești și nici reprezentarea cetățenilor în instanțele de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9055 secunde