Autoritățile vor să introducă noi restricții. Ministrul Sănătății: "Suntem într-o transmitere comunitară accentuată"

240
Autoritățile vor să introducă noi restricții. Ministrul Sănătății:

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în aceste zile asistăm la o creștere a numărului de cazuri de COVID - 19, având o transmitere comunitară accentuată. În aceste condiții, autorițile se gândesc să impună restricții în anumite zone.


"După trei perioade de relaxare, asistăm la o creștere a numărului de cazuri, o creștere progresivă, nu exponențială pe care o putem gestiona, în măsura în care sunt respectate și acele reguli de distanțare fizică sau precauții. Sunt zile în care am observat, ultimele cinci au fost cu peste 300 de cazuri noi, dar chiar dacă astăzi avem 246 sunt și datorită faptului că au fost și mai puține teste. Evaluarea noastră se face și la cazurile de Terapie Intensivă, precum și adresabilitatea la nivelul UPU. Sunt cazuri care sunt evaluate în mod particular, fiecare dintre ele, sunt anchete epidemiologice în derulare, sunt locuri și locații care sunt izolate și în ultima perioadă am putut vedea și agenți economici care au făcut evaluări angajaților și au depistat cazuri noi", a declarat Nelu Tătaru, la TVR, luni seară.


Ministrul Sănătății a adăugat că "suntem într-o transmitere comunitară accentuată în ultimele 10 zile, dar putem gestiona acest lucru".


Tătaru a mai precizat că unii români au renunțat la măsurile de precauție și astfel a crescut numărul de cazuri noi.


"Sunt aceleași măsuri de precauție pe care trebuie să le avem fiecare dintre noi și recomandările pe care trebuie să re repetăm în fiecare zi pentru că după cum am putut vedea, o parte dintre concetățenii noștri au renunțat la orice măsură de prevenție, la orice măsură de precauție și atunci vedem și o creștere a numărului de cazuri noi. Suntem pregătiți să gestionăm astfel de cazuri", a declarat Tătaru.


 


Restricții particulare pentru anumite zone
 


Întrebat ce măsuri ar putea fi luate, având în vedere numărul crescut de cazuri de coronavirus, Nelu Tătaru a declarat că ar putea fi impuse restricții particulare.


"Depinde foarte mult de evoluția zilnică, săptămânală, de evoluția la două săptămâni. Noi de obicei pregătim o nouă etapă de relaxare, dar odată cu evoluția nefavorabilă, ne gândim să avem și niște restricții particulare, pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare zonă, pentru fiecare locație. Dar mă repet, sper ca odată cu respectarea acestor reguli, să putem gestiona un număr de cazuri, chiar dacă avem o creștere controlată. Când vedem o rată de dublare a cazurilor într-un anumit loc și care persistă zile la rând, atunci gândim că acolo există o transmitere comunitară accentuată și trebuie să limităm această transmitere prin izolarea zonei", a mai precizat Nelu Tătaru.


Luni, au fost anunțate 246 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus, iar de la debutul pandemiei și până în prezent, au fost depistate 24.291 de cazuri. Până luni, 1.523 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4093 secunde