Avertismentul lansat de medici: Nu mai mâncați aceste tipuri de pește!

7229
3
Avertismentul lansat de medici: Nu mai mâncați aceste tipuri de pește! - pestesomon-1459753232.jpg

Articole recomandate

Atenție la ce cumpărați! O analiză arată că s-au găsit mercur și plumb, în peștii din magazine. Specialiștii din sănătate au luat în vizor două tipuri: somonul și pangasiusul, respectiv cel mai scump și cel mai ieftin pește.

Deși face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piață este, în general, cel de cultură care este hrănit artificial, spun nutriționiștii. "În general, ceea ce avem noi pe piață este pește de cultură. Somonul de cultură este hrănit artificial, de asta este și mai gras. Beneficiul de Omega 3 obținut din somon își pierde practic din valoare", susține nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Prețul mare nu ne garantează și faptul că peștele este mai sănătos. Dimpotrivă, cel crescut în captivitate ne poate face mai mult rău decât bine.

Specialiștii spun că mulți pești de cultură sunt crescuți într-un bazin de tipul unei căzi, iar pe fundul apei este plin de reziduuri.

La fel de toxic este și pangasiusul. "Este un pește crescut în ape reziduale cu cantități foarte mari de toxine. Practic nu are niciun fel de beneficii cu potențial", completează expertul în alimentație.

Astfel, nutriționiștii ne recomandă să consumăm peștele local. Novacul, crapul, șalăul sau scrumbia de Dunăre sunt pești cu calități nutritive superioare, scrie doctorulzilei.ro

Comentează știrea

Tot eu
4 aprilie 2016
Poluare

Eu cred ca Dunarea si Marea Neagra in zona noastra sunt cele mai poluate ape,urmariti traseul Dunari!!!

bhd
4 aprilie 2016
sdr

inainte de a scrie citeste cu creste somonul de cultura si unde, dar cazi prin mari si oceane unde sunt ferme de somon nu prea sunt

Nu cred
4 aprilie 2016
Somonul

Cine a scris acest articol habar nu are cum arata crescatoriile de somon. Somonul care vn in România e din Norvegia care are norme, legi mult mai bune decât cele românesti.De aceea mananca norvegienii f mult peste, fructe de mare si somon de crescatorie si au o speranța de viata de peste 75 de ani. Crescatoriile de somon sunt in mare(în fiorduri), în nici un caz gen cadă.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0741 secunde