Avertismentul unui medic: Poți să ai Covid, chiar dacă testul a ieșit negativ

228
Avertismentul unui medic: Poți să ai Covid, chiar dacă testul a ieșit negativ - dradrianmarinescu-1632988728.jpg

Articole recomandate

Chiar dacă un test COVID are rezultat negativ, nu înseamnă că persoana care l-a făcut nu este infectată. Medicul Adrian Marinescu a explicat, la Digimatinal, că aceste teste sunt orientative.


Cel mai bine este ca persoana care are simptome să rămână în izolare, a spus medicul.


Adrian Marinescu, director medical la Institutul "Matei Balș" din București: "Testul, dacă e negativ, și am totuși simptomatologie, nu înseamnă că nu am Covid. Dacă am simptome, mă izolez, căci e posibil să am infecția. Chiar dacă acest test e negativ, încerc să mă izolez și, eventual peste o zi sau două să repet testul.


Testul care se face intranazal este mai complicat. Pentru a-l face corect, bețișorul trebuie să intre mult. Nu putem să cerem tuturor să știe asta".




Medicul a explicat că testul de salivă este mai ușor de făcut, dar rezultatul lui este doar orientativ.


"Este mai ușor de făcut, toată lumea poate să-l facă. Chiar dacă testul de salivă este negativ nu înseamnă că exclude (infectarea – n.r.), este strict pentru partea de orientare", a spus Adrian Marinescu.


Pe de altă parte, întrebat despre doza trei a vaccinului anti-Covid, medicul a declarat că trebuie făcută de personalul medical și de persoanele vulnerabile. El a explicat că pentru personalul medical riscul de infectare este mult mai mare, iar persoanele vulnerabile au o imunitate mai scăzută. 


Sursa: Digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6115 secunde