Avertizare meteo de vreme rea în jumătate de țară. Valabilă și pentru Dobrogea!

8153
Avertizare meteo de vreme rea în jumătate de țară. Valabilă și pentru Dobrogea! - furtuna-1552303522.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea în jumătate de țară. Sunt așteptate precipitații în general moderate cantitativ și intensificări ale vântului. De asemenea, până luni la ora 16 este în vigoare o atenționare meteorologică cod galben de intensificări ale vântului la munte, ninsori viscolite la peste 1800 m. Meteorologii avertizează că intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50...60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60...70 km/h.


INFORMARE METEOROLOGICĂ, valabilitate: 11 martie, ora 21 – 12 martie, ora 11

Începând de luni seara în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi precipitații, care vor depăși 10 l/mp și local 15...20 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, dar temporar și pe arii relativ restrânse și sub formă de ninsoare.

În regiunile sudice și sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe litoral de până la 60...70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Temporar vântul va avea viteze de 50...60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3222 secunde