Aveți grijă cu SMS-urile către numere scurte cu suprataxă! Unii operatori vor să vă păcălească

582
Aveți grijă cu SMS-urile către numere scurte  cu suprataxă! Unii operatori vor să vă păcălească - fotofondsms-1463921275.jpg
Prin transmiterea unor mesaje SMS/MMS către numere scurte de trei - cinci cifre, utilizatorii de telefonie mobilă solicită sau

se abonează la servicii de conținut cu valoare adăugată (premium), precum concursuri, jocuri, horoscop sau anumite aplicații

pentru care sunt, de regulă, taxați suplimentar.

Pentru a evita taxarea nedorită, abuzul sau fraudele asociate accesării acestor servicii, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a impus o serie de obligații de informare a utilizatorilor, a căror nerespectare atrage aplicarea unor sancțiuni. Acest avertisment vine după ce, la începutul acestei luni, ANCOM a sancționat o astfel de practică a unui operator de telefonie mobilă.

Obligați să ne informeze
Utilizatorii trebuie să primească informații clare despre tariful aplicabil și modalitatea de tarifare a mesajelor SMS/MMS către numere scurte de fiecare dată când le este comunicat numărul național scurt intern ori codul scurt aferent serviciului cu valoare adăugată (înainte de furnizarea serviciului), precum și la momentul inițierii serviciului și pe parcursul utilizării acestuia, prin intermediul unor mesaje care să includă mai multe informații, atât despre tariful aplicat, cât și despre serviciul oferit.

De asemenea, trebuie date detaliile privind consumul de servicii cu valoare adăugată (premium) oferite prin intermediul numerelor naționale scurte interne ori al codurilor scurte, inclusiv tariful aplicat pentru acestea, dacă este cazul, trebuie să se găsească în factura detaliată emisă de furnizor la cererea abonatului.

Informații clare, permanente

În situațiile în care trimiterea de SMS-uri sau MMS-uri către un număr scurt reprezintă abonarea la un serviciu cu valoare adăugată pentru care utilizatorii urmează să primească SMS-uri/MMS-uri recurente, operatorii trebuie să informeze utilizatorii, dar și asupra frecvenței primirii mesajelor și asupra mecanismului de dezabonare. În acest caz, utilizatorii vor primi mesaje de informare atât înainte de accesarea serviciului și în procesul de comandă, cât și pe întregul interval de timp în care serviciul cu valoare adăugată este activat. Pentru serviciile de tip abonament, se va comunica perioada și valoarea abonamentului pentru perioada respectivă. Din aceste informații ar trebui să rezulte valoarea abonamentului pe timp de o lună.

Sancțiuni aplicate de ANCOM pentru neinformarea utilizatorilor

În luna mai a anului 2016, ANCOM a sancționat RCS&RDS cu amendă contravențională în cuantum total de 10.000 de lei, pentru că nu și-a informat corect și complet abonații despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 în cadrul concursului "Câștigă premii cu viteza 4G de la Digi Mobil și Pro FM", precum și pentru că a aplicat un tarif mai mare decât cel maxim reglementat pentru această categorie de numere.

Operatorul a fost, de asemenea, obligat să restituie integral abonaților participanți la concurs diferența dintre costul suplimentar tarifat pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 și tariful pe care ar fi trebuit să îl încaseze pentru prestarea acestor servicii, conform reglementărilor ANCOM. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3661 secunde