Avortul, doar cu aviz de la psiholog. PDL promovează o lege care să soluționeze criza demografică din România

180
2
Avortul, doar cu aviz de la psiholog. PDL promovează o lege care să soluționeze criza demografică din România - avorto-1333957070.jpg
Un nou de act normativ, care vizează modificarea legii avortului, ar putea schimba regulile după care se fac în România întreruperile de sarcină la cerere. Dacă până în prezent avortul voluntar era un act consimțit între pacientă și medicul ginecolog, deputații PDL Sulfina Barbu și Marius Dugulescu, inițiatorii proiectului, doresc ca în viitor femeile să apeleze și la serviciile unui psiholog înainte de a face o întrerupere de sarcină. Acesta ar trebui să le consilieze în privința riscurilor medicale și psihologice la care se expun în momentul în care apelează la această procedură. Apoi, psihologul trebuie să le dea femeilor care doresc să facă întrerupere de sarcină un certificat, fără de care acestea nu vor mai putea face avort, mai arată propunerea de act normativ, susținută de 51 de deputați și senatori.

Dacă această lege, publicată pe site-ul Camerei Deputaților, va fi adoptată, întreruperea de sarcină nu se va mai putea face doar în urma unei programări la medicul ginecolog, indiferent dacă acesta lucrează în sistemul de stat sau la privat.

Concret, înainte de a face un avort, româncele vor trebui să obțină un certificat de la un psiholog, după ce au făcut cel puțin o ședință de consiliere. În cadrul acesteia, femeii i se vor prezenta și fotografii sau filme despre ceea ce presupune întreruperea de sarcină și se va uita la ecografia embrionului pe care îl poartă în pântece. După respectiva ședință, femeia va trebui să aștepte 5 zile, timp în care inițiatorii legii susțin că ea va reflecta la lucrurile discutate în timpul ședinței de consiliere. Abia după aceea va putea să facă întreruperea de sarcină, dacă încă își dorește acest lucru. Potrivit proiectului de lege, decizia de a face sau nu avort va aparține exclusiv femeii.

Citește mai departe despre noul proiect normativ privind avortul

Comentează știrea

GFK
9 aprilie 2012
O alta TAMPENIE marca PDL

O cretinitate, o aberatie care putea sa vina numai de la PDL-isti. De ce sa mearga la psiholog de ex o domnisoara care ramane accidental gravida? Sa o sperie si mai rau psihologul? Nu e destul de speriata deja? Avem numai lapte si miere in tara asta cu guvernul asta incompetent sa putem sa mai intretinem si copii facuti accidental cand abia ne intretinem pe noi? Nu sunteti normali la cap, sper ca aberatia asta sa nu treaca NICIODATA!

Dreptullaviata
9 aprilie 2012
O inițiativă foarte bună, care se practică de ani buni în multe țări din occident!

O inițiativă foarte bună, care se practică de ani buni în multe țări din occident! Orice copil este un dar al lui Dumnezeu și o binecuvântare. Părinții sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții, nu sunt stăpâni ai vieții. Este dovedit în mod cert că omul este om din momentul concepției trupește și sufletește. Trupește, din momentul concepției, adică de la fecundație, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman și propriu, diferit de codul genetic al mamei și de cel al tatălui, deci chiar din momentul concepției este ființă umană unică. Toate trăsăturile trupului omenesc sunt conținute în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane și conține: sexul copilului, culoarea părului și a ochilor, înălțimea, nuanța tenului, forma feței, forma nasului, chiar și numărul firelor de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepției. Iar sufletește, Dumnezeu creează și dă sufletul copilului tot în acel moment al concepției. Viața umană este sacră și inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stăpânul vieții. Noi nu avem dreptul să ne atingem de viață în niciun fel. Sufletul copilului este creat și dat de Dumnezeu în momentul concepției. Viața vine de la Dumnezeu și trebuie primită ca un dar al său. Recomand și blogul Dreptul la viață : http://www.augustincezar.blogspot.com/ Conține: Argumente și dovezi că omul este om din momentul concepției. Legea prin care se acordă indemnizație atât pentru mamele salariate (sau, după caz, pentru tații salariați), cât și pentru mamele eleve și studente la facultate, master și doctorat. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative, pentru a NU face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Filme documentare. Consecințe fizice și emoționale ale avortului. Legături cu multe site-uri asemănătoare. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe, ca să folosească și altora. Recomand, în primul rând articolul cu titlul Dreptul la viață din josul paginii. Video - Medicul ginecolog Dan Păscuț, director la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Timișoara, rupe tăcerea: http://vimeo.com/34252187 Recomand și site-ul ProvitaTV - conține filme documentare și videoclipuri pentru viață : http://www.provitatv.ro/ Apel de conștiință din partea unui medic (Dr. Maria Dunca – Moisin) către colegii săi: în apărarea dreptului la viață al copilului nenăscut, prin conștientizarea viitoarelor mame http://www.culturavietii.ro/2011/08/14/apel-de-constiinta-din-partea-unui-medic-catre-colegii-sai-in-apararea-dreptului-la-viata-al-copilului-nenascut-prin-constientizarea-viitoarelor-mame/ Citiți și trimiteți mai departe

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3041 secunde