BÂLBÂIELI ȘI PARALIZIE a autorităților! Premierul Orban cere DEMITERI după catastrofa de la Midia!

1029
BÂLBÂIELI ȘI PARALIZIE a autorităților! Premierul Orban cere DEMITERI după catastrofa de la Midia! - 29novorbanmidia1-1575017921.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri modul în care au intervenit autoritățile în incidentului naval din portul Midia. Acesta a vorbit despre "bâlbâieli", "blocaje" și "paralizie" și inclusiv despre destituirea șefilor instituțiilor care nu au intervenit prompt. 


"În toată intervenția au fost și elemente care merită să fie luate în considerare: au fost salvați toți marinarii de pe navă, traficul în port nu a fost blocat, căci nava a fost transportată într-o zonă care să nu blocheze portul. (…) A intervenit o stângăcie în modul de acțiune a autorităților și din cauză că a existat o înțelegere între anumite entități, anumiți șefi de instituții PSD, în legătură probabil cu armatorul, înțelegere care a creat bâlbâieli și blocaje în derularea procedurilor", a afirmat premierul Orban.
Acesta a punctat, indicând spre Autoritatea Navală Română, Căpitănia portului Midia și spre conducerea Autorității Naționale Sanitar Veterinare. 


"Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg, a fost o anumită paralizie a autorităților. Am ținut legătura cu organizațiile non-guvernamentale și mare parte din operațiunea de salvare a fost urmare a intervenției acestora. M-a deranjat, vă spun sincer, absența măsurilor după prima ședință a Comitetului de Situații de Urgență, paralizia ANSVSA și o atitudine ciudată a Autorității Navale și a șefului portului Midia. Vom face anchete și vom lua măsurile care se impun", a mai afirmat, astăzi, prim-ministrul Ludovic Orban pentru Digi24.


În continuare, autoritățile caută soluții pentru ranfluarea navei, astfel încât să fie scoase mai ușor cadavrelor animalelor și duse spre incinerare. 


Premierul a arătat că dacă armatorul nu acționează prompt, se va ajunge inclusiv la arestarea navei. 


Ieri, în ședința de Guvern, Orban a afirmat că dorește inclusiv demiterea celor care nu au acționat prompt. "Nu vreau să treacă acest eveniment fără ca cei care nu și-au făcut datoria să nu fie demiși din funcție. Din acest motiv cer ministrului de Interne să analizeze acțiunea prefectului, a comandamentului pentru situații de urgență. Domnule ministru al Transporturilor să luați toate măsurile care se impun. Sunt responsabili acolo care nu și-au făcut datoria și care trebuie să fie demiși (…) Îi voi cere domnului Chioveanu, președintele ANSVSA, să facă o anchetă și să demită conducerea direcției sanitar veterinare și să verifice cu mare atenție legalitatea operațiunilor care s-au desfășurat acolo", a mai spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0068 secunde