Banderola neagră, semnul grevei japoneze, purtată doar de câteva farmaciste

246
Banderola neagră, semnul grevei japoneze, purtată doar de câteva farmaciste - 116dc4b9cd1faf32bc3bb9d47be29a22.jpg
Colegiul Farmaciștilor din România a luat decizia ca în zilele de 24 și 25 noiembrie, angajații farmaciilor din întreaga țară să fie în grevă japoneză. Măsura de protest are rolul, după cum au subliniat reprezentanții colegiului, de a atrage atenția asupra "situației muribunde în care se află sistemul farmaceutic".
Vasile Rizea, președintele filialei constănțene a Colegiului Farmaciștilor, a afirmat că situația este gravă, întrucât farmaciile nu au mai primit bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate din luna iunie și, foarte probabil, nu vor mai primi până în februarie 2010. Dar farmaciile au de plătit distribuitorii de medicamente, chirie, salarii, impozite și TVA, fiind cu toate plățile în urmă.
Ziua de ieri a fost prima în care farmaciștii ar fi trebuit să fie în grevă japoneză, dar lipsa de organizare și-a spus cuvântul. Cele mai multe farmaciste știau de grevă, fie de la reprezentanții colegiului, fie din presă, dar foarte puține au adoptat măsurile de protest: purtarea unei banderole negre și afișarea, la intrarea în unitate, a unui anunț cu perioada de când nu le-au fost decontate facturile.
Printre farmacistele care au purtat banderolă neagră au fost cele de la "Donan". Cătălin Florescu, reprezentat regional al lanțului farmaceutic, ne-a declarat că CJAS Constanța nu le-a mai achitat facturile de la 1 iunie. "Avem produsele necesare pentru rețetele gratuite și compensate, din respect pentru pacienți", a arătat farmacistul, deși neprimirea fondurilor de la bugetul asigurărilor de sănătate înseamnă îndatorarea farmaciei către furnizori.
În alte unități, întrebate de ce nu poartă banderolă neagră, farmacistele s-au fâstâcit. "Știu că este grevă japoneză, dar nu am primit nicio indicație de la conducere. Probabil ne vor aduce banderolele în cursul zilei", ne-a spus una dintre ele.
Astăzi este a doua zi de grevă japoneză, prin care Colegiul Farmaciștilor încearcă să conștientizeze autoritățile locale și pe cele sanitare de problemele cu care se confruntă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.83 secunde