Bani de la stat pentru baie la țară

572
Bani de la stat pentru baie la țară - baie-1461256627.jpg

Articole de la același autor

Românii care locuiesc la țară ar putea primi 200 de euro pentru a-și face grup sanitar în locuință. Deputatul Aurelia Cristea, care a inițiat legea antifumat, cere Guvernului să instituie un program intitulat "Prima baie", prin care statul să ofere câte 200 de euro românilor pentru a-și amenaja grupuri sanitare în locuințe, acolo unde există apă curentă, dar nu și baie.

Astfel, ar putea fi îmbunătățită igiena corporală a românilor de la sate.

Obiectivul declarat al acestui program este dotarea minimală cu obiectele sanitare necesare a unui procent semnificativ din cele peste 3,4 milioane de gospodării care, conform recensământului din anul 2011, nu beneficiază de o baie funcțională.

Aceste gospodarii sunt situate în special în mediul rural și supuse unor riscuri uriașe de sănătate cauzate de lipsa unei băi funcționale în interiorul locuinței și implicit a igienei corespunzătoare.

Cu acești bani, beneficiarii ar urma să-și cumpere bunurile care asigură funcționalitatea unei bai, respectiv satisfacerea necesităților fiziologice și a curățeniei corporale în condiții igienice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1879 secunde