Bani pentru bunici. Ajutor oferit de stat în anumite condiții

200
Bani pentru bunici. Ajutor oferit de stat în anumite condiții - rolbunici-1569396851.jpg

Articole recomandate

Este o măsură discutată acum în Senat și care, dacă va primi undă verde din partea ambelor camere ale Parlamentului, se va aplica începând cu anul 2020.

Proiectul de lege elaborat și depus în acest sens pe masa senatorilor pentru dezbatere propune ca statul să ofere o indemnizație de 650 de lei pe lună bunicilor care au grijă de nepoții naturali sau adoptați.

Părinții aflați în concediul pentru creșterea copilului, dar care vor să revină mai repede la muncă, pot solicita un stimulent de inserție. Potrivit proiectului legislativ, dacă părinții renunță la concediul de creștere și la indemnizația aferentă, bunicii ar putea, cu acordul copiilor, să încaseze echivalentul stimulentului de inserție.


Condiții și documente

Astfel, începând de anul viitor, suma de 650 de lei ar trebui să se acorde bunicilor pe perioada acordării stimulentului de inserție pentru părinți. Pentru a putea solicita indemnizația pentru creșterea nepoților, bunicii vor trebui să locuiască în România împreună cu nepoții, să se ocupe efectiv de educația și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici.

Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu și vor fi însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

Dreptul la indemnizația pentru creșterea nepoților va înceta atunci când beneficiarul este condamnat la închisoare, a decedat, nu mai îndeplinește condițiile inițiale (de exemplu, nu mai locuiește în România) sau atunci când, timp de trei luni consecutive, nu ridică mandatele poștale, scrie dcnews.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7348 secunde