Bani pentru instituţiile publice să devină eficiente energetic

128
Bani pentru instituţiile publice să devină eficiente energetic - banipentru-1631708893.jpg
Autoritățile și instituțiile publice pot aplica pentru a obţine finanţare în cadrul Programului de eficienţă energetică în clădiri publice.

Acestea își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică dedicată Programului Eficiență Energetică în Clădiri Publice.

Pe site-ul instituției, www.afm.ro, au fost publicate:

• instrucțiuni privind crearea contului: https://www.youtube.com/watch?v=UstWp7QwBtc

• instrucțiuni privind completarea cererii de finanțare: https://www.youtube.com/watch?v=h4QTJB9QQvk

Din data de 20 septembrie, ora 10.00, demarează sesiunea de depunere a cererilor de finanțare și încărcarea documentelor aferente, care se vor realiza prin intermediul conturilor de utilizatori create.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului București și instituțiilor publice din subordinea/în coordonarea autorităților deliberative ale administrației publice locale.

Acestea pot beneficia de fonduri pentru modernizarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, contribuind în același timp la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și la reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

Suma alocată sesiunii de finanțare este de 1,40 miliarde lei, iar finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

În cadrul unei sesiuni de finanțare, suma maximă care poate fi acordată unui solicitant, prin una sau mai multe cereri de finanțare, este:

✔️ 3.000.000 lei pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori inclusiv;

✔️ 6.000.000 lei pentru comune cu o populație de peste 5.001 locuitori;

✔️ 8.000.000 lei pentru orașe;

✔️ 14.000.000 lei pentru consilii județene;

✔️ 14.000.000 lei pentru municipiul de rang 0;

✔️ 14.000.000 lei pentru municipii de rang I;

✔️ 10.000.000 lei pentru municipii de rang II.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3961 secunde