Bărbații sunt mai predispuși la efectele severe ale coronavirusului decât femeile

153
Bărbații sunt mai predispuși la efectele severe ale coronavirusului decât femeile - 200227coronavirusandthepotential-1588165633.jpg

Articole recomandate

Rata de mortalitate provocată de COVID-19 în rândul bărbaților este de două ori mai mare decât cea a femeilor, potrivit unui studiu realizat în China, care constată totuși că ambele sexe au aceleași probabilități de a contracta coronavirusul, relatează agerpres.ro.


Aceasta este principala concluzie a unui studiu publicat de revista Frontiers in Public Health, care analizează diferențele ce există între pacienții bărbați și femei și care a ajuns la concluzia că bărbații de vârstă mai înaintată ar putea avea nevoie de îngrijiri suplimentare și de un acces mai rapid la terapie intensivă.


Potrivit studiului, atât bărbații cât și femeile au aceleași probabilități de a contracta virusul, însă bărbații sunt mai predispuși la efectele severe ale bolii și la deces.


Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii de la spitalul Tongren din Beijing (China) au analizat un ansamblu de date colectate de la 43 de pacienți cu COVID-19 pe care îi trataseră ei înșiși și datele de la 1.056 de persoane disponibile în registrele publice; au fost de asemenea incluse datele de la 524 de pacienți infectați cu SARS în 2003 (cele două coronavirusuri aflate în spatele acestor boli sunt similare).


"La începutul lunii ianuarie am observat că numărul bărbaților care decedau de COVID-19 părea mai mare decât cel al femeilor", a declarat Jin-Kui Yang, medic la acest spital din Beijing. Atunci a apărut întrebarea dacă bărbații sunt mai susceptibili să contracteze sau să moară de această boală.


Între pacienți, cercetătorii au confirmat că persoanele în vârstă și care aveau și alte comorbidități aveau probabilități mai mari de deces.


Din datele pacienților cu COVID-19 examinate, peste 70% dintre decese s-au înregistrat în rândul bărbaților, ceea ce înseamnă, potrivit lui Yang, că bărbații au o rată de mortalitate de aproape 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor.


În ansamblul datelor pacienților infectați cu SARS în 2003, cercetătorii au găsit o tendință similară, cu o rată a mortalității semnificativ mai mare în rândul bărbaților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.6557 secunde