Biletele de tratament pentru pensionari nu mai au căutare

358

Articole de la același autor

Dacă în anii anteriori pensionarii se așezau la coadă cu noaptea în cap pentru a prinde un bilet de tratament, acum multe bilete rămân nevândute.
La Casa Județeană de Pensii Constanța a devenit deja un lucru normal, anul acesta, ca biletele de tratament balnear să rămână nevalorificate. "Pentru seria anterioară au fost disponibile 99 de bilete, dar s-au valorificat numai 79. Următoarea serie are plecarea pe data de 30 martie. Sunt propuse 89 de locuri și nu s-au vândut încă, de aceea primim în continuare dosare de solicitare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gabriela Voicu, inspector în cadrul CJP Constanța.
Chiar dacă pensiile nu s-au modificat, mulți bătrâni renunță la tratamentul balnear pe care obișnuiau să-l facă în fiecare an din cauza crizei financiare. "Nu putem să ne mai ducem pentru că nu ne mai ajung banii. Nu ne mai dau medicamente gratuite, așa că trebuie să ni le cumpărăm singuri și nu ne mai ajung banii și pentru a pleca la stațiune", ne-a spus Mircea Ispas, pensionar.
Pentru a beneficia de bilete de tratament, pensionarii trebuie să se prezinte la Casa de Pensii cu o cerere tip, buletinul sau cartea de identitate, talonul de pensie și o trimitere medicală. Începând cu anul în curs, biletele nu se mai acordă în ordinea depunerii cererilor, ci după analizarea dosarului, conform unor criterii stabilite de Casa Națională de Pensii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.2203 secunde