BINE DE ŞTIUT! Se înființează puncte fixe pentru efectuarea recenzării

403
BINE DE ŞTIUT! Se înființează puncte fixe pentru efectuarea recenzării - seinfiinteazapunctefixepentruefe-1657263252.jpg

Articole de la același autor

De la metoda autorecenzării on-line și cea de intervievare de către recenzorii care se deplasează la locuințele populației s-a trecut la efectuarea recenzării la… puncte fixe.


Institutul Național de Statistică a deschis primul punct fix pentru efectuarea recenzării, la sediul său central din București, care va fi deschis de luni până duminică, între orele 8:00 și 20:00 și se adresează tuturor persoanelor care doresc să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au efectuat autorecenzarea sau nu pot primi vizita recenzorului la reședința obișnuită. Punctul fix de recenzare va funcționa până la data de 17 iulie.


Astfel de puncte fixe de recenzare vor funcționa până la finalul perioadei de recenzare (17 iulie 2022) în localitățile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor față în față este scăzut și se vor desfășura paralel cu recenzarea pe teren. În acest mod, se vor putea recenza și persoanele care, în perioada scursă între momentul de referință al recensământului (1 decembrie 2021) și prezent, s-au mutat, respectiv și-au schimbat localitatea de reședință obișnuită.


La punctele fixe de recenzare își va desfășura activitatea cel puțin un recenzor și se va asigura disponibilitatea pentru recenzarea populației prin interviu față-în-față pentru circa 10 ore/zi, inclusiv sâmbăta și duminica.


“Prin înființarea acestor puncte fixe am venit și în întâmpinarea cererilor cetățenilor, mulți dintre ei solicitându-ne și o altă variantă de recenzare, pe lângă vizita recenzorilor la domiciliu”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.


Organizarea acestor puncte fixe de recenzare este realizată de Comisiile locale de recensământ, care funcționează în cadrul primăriilor unităților administrativ-teritoriale.


Paralel cu înființarea punctelor fixe de recenzare, continuă și colectarea datelor de recensământ prin interviu față în față, cu înregistrarea datelor pe tablete electronice, prin intermediul recenzorilor de teren. Până la 6 iulie, peste 75% din populația estimată fusese recenzată, în ambele etape, autorecenzare și recenzarea prin interviuri față în față. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0897 secunde