Boala limbii albastre, confirmată și la Constanța

99
Boala limbii albastre, confirmată și la Constanța - vaca-1410187385.jpg

Articole de la același autor

Prefectura Constanța a primit, astăzi, de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța o informare de confirmare de suspiciune a unor focare ale bolii Bluetongue (boala Limbii albastre), în localitățile Lipnița și Băneasa. 
În aceste condiții, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din cadrul Prefecturii Constanța a dispus o serie de măsuri suplimentare față de cele instituite de către reprezentanții DSVSA. Astfel, au fost trimise adrese către primăriile Lipnița și Băneasa pentru activarea Unităților Locale de Sprijin conduse de primari, care vor dispune afișarea imediată la nivelul tuturor satelor componente ale localității, a Dispoziției de informare a cetățenilor privind existența unui focar de boală a limbii albastre. 
La nivel local, a fost convocată deja Unitatea Locală de Sprijin, care, împreună cu medicul veterinar oficial, a dispus instalarea de panouri avertizoare în jurul fermelor și curților unde boala a fost confirmată și pe căile de acces din zona de protecție și de supraveghere către focarele de boală, precum și pe drumurile care delimitează granițele zonelor de protecție și de supraveghere. A fost solicitat sprijin cu forțe și logistica necesare pentru dezinfecția și dezinsecția gospodăriilor, fermelor și amplasamentelor unde este confirmată boala. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.423 secunde