Boala Parkinson versus "Instalația din lalele"

311
Boala Parkinson versus

Articole de la același autor

Poveștile miilor de pacienți cu boala Parkinson și stigmatizarea lor de către societate au determinat crearea unei instalații senzoriale unice în România, care marchează, de altfel, Luna de luptă împotriva bolii Parkinson. 


Ca urmare, evenimentul intitulat "Instalația din lalele" se va derula, în intervalul 26-28 aprilie, în centrul comercial Vivo și va transpune artistic prin lumina intermitentă și vibrația lalelelor cel mai cunoscut simptom al acestei boli: tremorul incontrolabil. 


Deschiderea va avea loc miercuri, ora 11.00, inaugurarea fiind realizată în prezența președintelui Asociației de luptă împotriva bolii Parkinson, Dan Raican, a conf. dr. Any Axelerad Docu, medic neurolog constănțean, pacienți, dar și a reprezentanților Asociației de luptă împotriva bolii Parkinson. 


"Instalația din lalele" este parte dintr-o amplă campanie de informare și educare demarată de asociația de luptă împotriva acestei crunte boli, în parteneriat cu Societatea de Neurologie. 


Povestea lalelei Parkinson a început în anul 1980, când un horticultor olandez diagnosticat cu afecțiunea amintită a creat o lalea roșu cu alb, ce redă speranța bolnavilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2814 secunde