Brad la ghiveci sau brad din plastic? Ce alegem anul acesta

594

Articole de la același autor

Sărbătorile de iarnă fără luminițe colorate și brad împodobit, fie el cât de mic, nu au niciun farmec. Potrivit unui studiu recent, mai bine de trei sferturi din români asociază sărbătorile de sfârșit de an cu împodobirea bradului, așa că, indiferent că aleg unul natural sau unul artificial, acesta nu le lipsește din case în această perioadă. 


La Constanța, brazii au ajuns în marile magazine încă de săptămâna trecută, iar de câteva zile sunt și în piețe. Prețurile diferă în funcție de mărime. În Piața Griviței, foarte bogați, cu cetina verde, dotați cu suport de lemn și cu înălțimi perfecte pentru apartamentele constănțenilor, brazii de Danemarca nu se negociază și costă 120 de lei. Deocamdată, nu prea sunt clienți. Mulți constănțeni vin, se uită, întreabă și pleacă. 


"Sunt frumoși, dar scumpi. Am auzit că sunt mult mai ieftini la magazinele de bricolaj, la ieșirea din Constanța. Chiar la jumătate de preț. Pentru două, trei săptămâni, cât îl ținem, nu merită să dai așa mulți bani", ne-a spus un bărbat venit în recunoaștere. 


Coronițele sunt și ele 15 - 20 de lei, iar crenguțele, 5 - 10 lei, dacă preferați să aveți un brad artificial, dar să nu vă lipsiți de mirosul de cetină proaspătă. Pentru cei artificiali, prețurile pornesc de la 20 de lei și pot ajunge la 200 de lei, cei de peste doi metri. Avantajul este că, dacă îl împachetați cu răbdare și îl păstrați cu grijă pe timpul anului, îl puteți avea și iarna următoare. 


Comenzi online, fără alergătură 


Dacă nu vreți să luați la rând centrele comerciale, în căutarea bradului perfect, există posibilitatea comenzilor online. De pe telefon sau tabletă, găsiți tot ce vă trebuie, de la brad până la globulețe și instalații de lumini, faceți plata pe loc, cu cardul, sau la livrare, și le primiți acasă în maximum două zile, fără bătăi de cap și griji de transport. 


Prețurile sunt ușor mai mari decât pe piață, dar astfel scutiți multă alergătură. Astfel, un brad normandian tăiat, verde intens, între 1,5 și 1,75 m, costă 259 de lei, iar livrarea este gratuită. 


Sărbători la ghiveci 


Din ce în ce mai mulți constănțeni preferă brazii la ghiveci, mai ales că prețurile lor nu mai sunt atât de mari ca în anii trecuți. Unul de aproape un metru este până într-o sută de lei, iar cele de peste un metru sunt aproape de 200 de lei. Dacă respectați instrucțiunile și nu îl țineți mult timp în casă, la căldură, aveți toate șansele ca iarna următoare să fie la fel de verde și chiar mai înalt. 


De sărbători, cu cei dragi 


Aproape trei sferturi din români aleg să-și petreacă timpul liber cu cei dragi în perioada sărbătorilor, iar restul fie își fac planuri de petreceri, fie vor doar să profite de zilele libere pentru ca să se odihnească. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5934 secunde