Branșament ilegal la rețeaua de alimentare cu apă, vechi de cel puțin un an, în centrul Constanței

3147
Branșament ilegal la rețeaua de alimentare cu apă, vechi de cel puțin un an, în centrul Constanței - ccf12a05a73d0c53d2bd40074f4a2fcc.jpg
SC RAJA SA va depune plângere penală împotriva unei firme care ridică un imobil cu cinci etaje în centrul Constanța și care s-a branșat, în mod ilegal, la rețeaua de alimentare cu apă potabilă.

Echipele de control ale SC RAJA SA desfășoară, de la începutul săptămânii, verificări în zona centrală a municipiului Constanța. Ajunși pe strada George Enescu, la numărul 50, unde se construiește un bloc cu cinci etaje, reprezentanții RAJA au cerut să le fie prezentat contractul de furnizare apă potabilă și canalizare - document care, potrivit Irinei Oprea, purtător de cuvânt al instituției, trebuia să fie obținut înainte de demararea construcției. Muncitorii nu au știut însă ce să răspundă. "În urma verificărilor efectuate în baza de date a societății, s-a stabilit că pentru imobilul ridicat de SC Imperial Group SRL, care este și proprietarul clădirii, nu există avize și nici contract cu RAJA", ne-a declarat Irina Oprea. Potrivit reprezentantului regiei, fostul proprietar al terenului respectiv a reziliat contractul de furnizare apă potabilă în urmă cu doi ani, iar branșamentul a fost desființat la data respectivă.
Actualul proprietar ar fi trebuit, conform normelor legale, să se prezinte la sediul SC RAJA SA pentru a obține avizul de principiu, apoi avizul definitiv și, în final, contractul de prestări servicii, pe baza căruia se realizează branșarea la rețeaua de alimentare. "Niciuna dintre etape nu a fost realizată, proprietarul clădirii s-a înțepat în conducta de pe stradă, branșându-se în mod ilegal", a adăugat purtătorul de cuvânt al RAJA. Motiv pentru care, lucrătorii regiei au decopertat strada, ieri dimineață, pentru a desființa branșamentul ilegal.

Proprietarul imobilului a dat din colț în colț
La fața locului a ajuns și Adrian Mușu, care s-a prezentat ca fiind fiul proprietarului clădirii, patronul firmei SC Imperial Group SRL. În fața presei, bărbatul a susținut că acțiunea de debranșare nu este fundamentată. "Ne debranșează, deși avem un contract de furnizare apă potabilă încheiat cu RAJA", a susținut el, dând de înțeles chiar că echipele ar fi fost chemate de vecini, care l-au mai reclamat în repetate rânduri, pentru alte probleme.
Bărbatul și-a schimbat însă versiunea în fața reprezentanților regiei. "Pus în fața echipelor de control, Adam Mușu a recunoscut că pentru imobilul aflat în construcție, nu există contract încheiat cu RAJA Constanța. În plus, el a recunoscut că lucrarea de branșare s-a făcut în regie proprie, fără a avea avizele necesare eliberate de RAJA. Declarațiile au fost consemnate în procesul verbal de constatare, încheiat la fața locului de reprezentanții RAJA, proces verbal semnat și de Adrian Mușu. Practic, bărbatul a recunoscut că imobilul aflat în construcție se alimentează cu apă potabilă printr-un branșament ilegal", a afirmat Irina Oprea.

Plângere penală pentru furt și înșelăciune
În consecință, reprezentanții RAJA vor depune plângere penală "pentru furt și înșelăciune, pentru că reprezentanții SC Imperial Group SRL au intervenit pe rețeaua de alimentare cu apă fără avizul RAJA, dar și pentru că au furat apă potabilă, cu bună știință", a concluzionat Irina Oprea. Prejudiciul cauzat este estimat la câteva milioane de lei, în condițiile în care construcția a fost demarată, conform plăcuței montate, în septembrie 2008, iar branșarea a fost realizată, cel mai probabil, înainte.
Trebuie menționat că nu este prima dată când șantierul de pe strada George Enescu, numărul 50, se află în vizorul autorităților. În urmă cu o lună, echipele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au amendat firma de construcții pentru că muncitorii nu aveau echipament corespunzător, respectiv salopete, mănuși și cască de protecție. De asemenea, vecinii s-au adresat, anul trecut, Inspectoratului Teritorial în Construcții, atrăgând atenția că firma nu deține autorizație de construcție pentru imobilul respectiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.279 secunde