BREXIT / A început infernul. Indicii bursieri, în scădere dramatică

188
BREXIT / A început infernul. Indicii bursieri, în scădere dramatică - cina0821borse03567600-1466751299.jpg

Articole recomandate

Indicii bursieri sunt în scădere puternică la nivel global, rezultatele parțiale ale referendumului din Marea Britanie indicând ieșirea țării din Uniunea Europeană, punând în pericol existența blocului comunitar și a monedei unice, informează news.ro Reuters.

Investitorii renunță la activele considerate riscante, preferând obligațiunile guvernamentale, contractele futures FTSE fiind în declin cu 6%, iar S&P 500 cu 3,5%.

Yenul s-a apreciat la 101 unități pentru un dolar, după ce în timpul tranzacțiilor a atins un minim de 106,81 unități pentru un dolar.

Indicele bursier japonez Nikkei a scăzut cu 3%, iar oficialii niponi au avertizat că fluxtuațiile valutare mari nu sunt de dorit.

Alte valute asiatice au avut de suferit din cauza temerilor dă investitorii alarmați vor renunța la activele de pe piețele emergente.

Indicele MSCI al acțiunilor din regiunea Asia-Pacific, excluzând Japonia, a coborât cu 3,3%, cel mai mult din ultimele 10 luni, în timp ce titlurile din Shanghai au coborât cu 1%.

Titlurile băncilor britanice listate la Hong Kong au scăzut puternic. Acțiunile HSBC au coborât cu 8%, iar Standard Chartered cu 9%.

Investitorii s-au întors către obligațiunile guvernamentale, considerate plasamente sigure. Randamentul contractelor futures pentru titlurile de Trezorerie americane cu scadență de 10 ani a scăzut cu 0,16 puncte procentuale, la 1,58%, cel mai mare declin consemnat într-o singură zi din 2011.

Investitorii anticipează totodată scăderea probabilității ca rezerva Federală să mai majoreze dobânzile în acest an.

sursa: news:ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3141 secunde