Bucurie mare în rândul pensionarilor. "Mă tratez și mă și plimb în același timp!"

582
Bucurie mare în rândul pensionarilor.

Articole de la același autor

Veste bună pentru pensionarii constănțeni. Casa Județeană de Pensii (CJP) a anunțat că a primit mult râvnitele bilete de tratament, nu doar în unitățile cu care are contract, ci și în cele cu care mai colaborează. Pentru această primă serie din sezonul estival, s-au primit aproape 300 de bilete, în stațiunile Neptun, Saturn, Bușteni, Techirghiol, Mangalia, Târgu Ocna, Slănic Prahova, Sinaia, Vălenii de Munte etc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP, Kristina Mutiș, de la începutul anului și până în prezent, instituția a înregistrat un număr de 6.250 de cereri. Ca de obicei, majoritatea vârstnicilor au optat pentru bilete în lunile iunie, iulie și august.

"Până acum, chiar nu m-a interesat să plec. Deși am mari probleme cu picioarele, nu am vrut să fac tratament, cât a fost frig afară. Așa, vara, mă tratez și mă și plimb în același timp", ne-a declarat Aurelia M., o bătrânică simpatică, în vârstă de 75 de ani.

Și Marcel A. este de aceeași părere. "De ce să mă duc la proceduri în martie sau aprilie, când poți merge vara, când este cald și soare?", a comentat bărbatul.

Constănțenii care vor pleca în stațiuni trebuie să se prezinte, pentru ridicarea biletului, cu ultimul cupon de pensie, actul de identitate și biletul de trimitere de la medicul de familie către stațiunea pentru care au primit repartiție.

În ceea ce privește listele cu persoanele care vor primi un bilet de tratament în această serie, acestea sunt afișate la sediul CJP. Ca în fiecare an, aproximativ 15% din numărul total de bilete de tratament se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale și legi cu caracter reparatoriu, precum și categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale.

La obținerea biletelor, s-a ținut cont de un punctaj în care s-a luat în calcul și dacă solicitantul a mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Drept urmare, pensionarii constănțeni care nu au primit bilete de tratament în 2016 și 2017 au primit zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu au mai primit niciun punct. Ca și până acum, contribuția suportată de către persoanele de vârsta a treia este de 50% din valoarea totală a pensiei.

În cazul asiguraților, contribuția este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul se achită integral.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Aprilie 2018
Stire din Social : Când se achită pensiile
Pagina a fost generata in 1.402 secunde