BUGET 2019. GUVERNUL ÎMPARTE BANII! Pilonii principali - sănătate, educație, investiții

307
BUGET 2019. GUVERNUL ÎMPARTE BANII! Pilonii principali - sănătate, educație, investiții - agerpres-1549624347.jpg

Articole recomandate

Guvernul s-a reunit vineri în ședința săptămânală. Viorica Dăncilă a anunțat în deschiderea ședinței că va fi adoptat bugetul pe 2019.


Sinteza declarațiilor făcute de Viorica Dăncilă:

- Astăzi adoptăm proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul a fost intens dezbătut cu toate părțile relevante. În constituirea lui am avut în vedere trei piloni importanți.

- Pentru prima dată, valoarea PIB va depăși suma de 100 de miliarde de lei, iar asta este o confimare a măsurilor bune economice.

- Deficitul se va păstra la 2,5 din PIB.

- Plata drepturilor și a indemnizațiilor sociale și susținerea politicilor de stimulare economică, măsuri adoptate prin programul de guvernare.

- Continuăm creșterea punctului de pensie cu 15 la sută.


- Am alocat Educației cu 47 la sută, de la 21 miliarde la 30,8 miliarde, banii mergând atât pentru investiții, cât și pentru majorări salariale.

- Anul acesta, Ministerul Sănătății are ca prioritate îmbunătățirea serviciilor medicale acordate copiilor, prin care se vor achiziționa 1000 de incubatoare pentru spitalele din România.

- La Ministerul Transporturilor, fondurile sunt cu 7 miliarde de lei mai mari.

- Impozitul pe venit merge în proporție de 100 la sută la bugetele locale, respectiv 22 miliarde comparativ cu 12 miliarde cât s-a repartizat în 2018.

- Anul acesta vom aloca 49,64 miliarde de lei, adică 4,86 la sută pentru investiții, în creștere cu 45 la sută față de 2018.

Este un buget echilibrat și concentrat pe susținerea politicilor sociale, cât și pentru sprijinirea celor sociale.

- La Bruxelles, am prezentat prioritățile președinției rotative. Mă bucură că susținem un obiectiv comun, necesitatea menținerii fondurilor de coeziune și continuarea acestor politici, care vor contribui la dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor europene.

- Decizia de respingere a Liei Olguța Vasilescu.. Așadar, avem stabilitate, resursele bugetare pentru a impulsiona investițiile de care românii au nevoie în infrastructură, în modernizarea localtităților.

- Comunitățile locale au nevoie de acest sprijin și facem toate eforturile pentru a le oferi românilor o viață mai bună.

- Ministerul Dezvoltarii are nevoie de un ministru titular, dedicat, cu experiență, Din acest motiv, am nominalizat-o pe Olguța Vasilescu, un om cu experiență vastă în adminitrația locală.

- A gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi: Legea pensiilor și a salarizării. Argumentele folosite de președinte pentru ceea ce este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile.

- Este regretabil că vrea să împiedice investiițiel la nivel local și nu-i pasă că pune în pericol proiectele.

- Îi solicit să abandoneze jocurile politice.

- Am dat dovadă de răbdare în acest sens, dar președintele a răspuns prin atacuri.

- Este regretabil că președintele vrea să împiedice investiițile la nivel local și nu-i pasă că pune în pericol proiectele prin care se dorește îmbunățirea nivelului de trai în România.


Este de așteptat ca Executivul să aprobe vineri și proiectul bugetului de stat pe anul 2019, așa cum au anunțat deja atât premierul Viorica Dăncilă, cât și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat joi că bugetul de stat pe 2019 va fi prezentat și adoptat vineri de Guvern, iar ulterior trimis către Parlament, adăugând că proiectul prevede o creștere "foarte importantă" în domeniile investiții, sănătate și educație.

"Eu vă spun că o să aveți mâine un buget în Guvern prezentat, discutat, adoptat, trimis la Parlament. După aceea, ține de Parlament cât de repede va adopta acest buget, care are o creștere foarte importantă pe investiții, sănătate și educație", a declarat Teodorovici.


sursa: stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7661 secunde