Cadouri pentru copiii și bătrânii din Nazarcea, de la marinarii militari

353

Articole recomandate



În preajma sărbătorilor de iarnă, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a dat curs unui apel umanitar venit din localitatea Nazarcea, județul Constanța, unde zeci de familii își duc traiul zilnic la limita subzistenței. 
Elevii le-au aflat poveștile de la nea Nelu, proprietarul singurului magazin din sat, omul care, oricând are ocazia, își îndreaptă glasul către oamenii cu sufletul deschis. Viitorii militari au reușit, în mai puțin de o săptămână, să strângă o mulțime de donații de haine, jucării, dar și bani, care au fost folosiți pentru a cumpăra alimente care să umple mesele de sărbători ale familiilor greu încercate. 


„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat să doneze pentru aceste familii. Cu ajutorul lor am putut aduce un zâmbet pe chipurile chinuite și triste. Am donat alimente în valoare de 3400 de lei. Unii ne-au primit cu lacrimi în ochi, dar toți s-au bucurat enorm de mult. Le mulțumesc tuturor celor care au ajutat ca, împreună, să facem acelor oameni un Crăciun un pic mai frumos”, declară maistru militar clasa a II-a Marius Gabriel Tomița, coordonatorul acțiunii umanitare.
Am întâlnit în drumul nostru copii a căror singură năzuință este că Moșul, văzând că au fost cuminți, îi va răsplăti, de sărbători, pe ei și pe părinții lor.  „Tati, ai spus că nu știi dacă vine Moș Crăciun! Uite că a venit!”, strigă o fetiță de nici 8 ani către tatăl său, vizibil emoționat. 


Militarii au trecut pragul unor case însuflețite doar de inimi de copii care cresc singuri, așteptând cu jind ziua în care părinții lor se vor întoarce de departe, de la muncă, pentru a se aduna din nou, cu toții, în jurul mesei de Crăciun. Au privit cu înfrigurare lacrima de pe obrazul unei bătrâne rămase fără niciun sprijin la apusul vieții.


„Îmi este foarte greu să vorbesc despre ceea ce am văzut astăzi. M-a copleșit situația materială a acestor oameni. Sunt bucuros că am putut face ceva pentru a-i ajuta”, afirmă elev militar Andrei Urluială. ț


„Este nedrept ca niște familii, niște copii atât de mici să trăiască în condiții atât de vitrege. Le-am dus jucării, iar când am văzut o fetiță care strângea la piept una dintre păpuși, nu mi-am mai putut stăpâni lacrimile.. Prețuim prea puțin ceea ce avem...”, crede elev caporal Bianca Sandu. 


În tumultul vieții cotidiene, în vâltoarea evenimentelor care ne influențează existența, uităm cât de bogați suntem. Merită ca, măcar din când în când, să ridicăm ochii din pământ și să privim la cei din jur și înăuntrul nostru. Să ne lăsăm copleșiți de bucuria imensă care vine odată cu gesturile mici și să primim în suflet recunoștința și împăcarea generate de simplul gest de a da.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8506 secunde