Cadrele didactice, plătite numai dacă au activitate online

6513
Cadrele didactice, plătite numai dacă au activitate online - onlineteachertrainingcourse-1588082410.jpg

Articole de la același autor



Inspectorul școlar general din cadrul ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai, a finalizat Planul județean de intervenție educațională pentru situația suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar.


În prezent, se fac centralizări privind numărul de elevi și cadre didactice care nu dispun de echipamente pentru lecții online. Pentru asigurarea acestora se va apela la autoritățile locale. "În cadrul videoconferinței cu MEC de astăzi, precum și în alte situații de comunicare s-a precizat că, având în vedere disponibilitatea financiară a autorităților locale, se va apela la aceste instituții în vederea rezolvării acestui aspect. Pentru eventualele situații în care elevii și profesorii nu vor putea stabili o conexiune online sau de orice alt tip, cadrele didactice vor avea responsabilitatea proiectării unor planuri remediale/ de recuperare aplicabile începând cu luna septembrie a acestui an", precizat șeful ISJ Constanța.


Potrivit acestuia, cadrele didactice vor fi plătite numai dacă au activitate online. "Plata profesorilor va fi efectuată, începând din această lună, în conformitate cu prevederile legale menționate mai sus, în baza dovezilor de activitate didactică online. În acest sens, fișele de post și fișele de evaluare se vor modifica, astfel încât atribuțiile să permită evaluarea cadrelor didactice pe itemi/ indicatori specifici, referitori la proiectarea și evaluare activităților de învățare online. Această responsabilitate aparține conducerii instituțiilor de învățământ", a explicat prof. Sorin Mihai.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7031 secunde