Cafenelele din România au impus reguli stricte în weekend. Clienţii sunt nemulțumiți

3097
3
Cafenelele din România au impus reguli stricte în weekend. Clienţii sunt nemulțumiți - cafenelele-au-interzis-laptopuri-1716133985.jpg

Articole de la același autor

Mai multe cafenele din ţară au început să le interzică clienților folosirea laptopului în timpul weekend-ului. Această măsură a fost introdusă deoarece tot mai mulți oameni care lucrează remote au transformat cafenelele în birouri temporare.


În București și Cluj, unele cafenele au impus restricții privind utilizarea laptopurilor în weekend. Acest lucru se datorează faptului că mulți clienți se concentrează atât de mult pe munca lor încât uită să mai comande băuturi. Iar asta afectează veniturile cafenelelor.


În cafenelele din România, regula de a interzice folosirea laptopurilor în weekenduri a fost implementată pentru a combate fenomenul nomazilor digitali. Clienții ajung să petreacă ore întregi la o masă cu o singură cafea în față. Pentru a descuraja acest comportament, unele cafenele europene au adoptat măsuri precum oprirea wifi-ului sau perceperea unei taxe pentru utilizarea laptopurilor.


De exemplu, într-o cafenea din București, clienților le este interzis să folosească laptopurile în weekenduri. Această regulă a fost introdusă după ce, în timpul pandemiei, tot mai mulți oameni au început să lucreze remote și să-și mute biroul în cafenele pentru câteva ore, scrie infofinanciar.ro


„Nu este un mediu propice de lucru în weekend pentru că avem oaspeți copii, este multă gălăgie, e agitație și nu ar fi corect nici pentru oaspeții care vin să se relaxeze ca cineva lângă ei să lucreze și să zică de muzica mai încet. Și până la urmă suntem o cafenea și noi trăim de pe consumația pe care o fac oaspeții noștri”, spune Simona Croitoru, proprietar de cafenea.


Deși politica internă este în vigoare de un an, există încă persoane care percep regula ca o restricționare a drepturilor.
Clienții spun că li se încalcă drepturile


„Mie mi s-ar părea ok să pot folosi laptopul. E treaba mea acuma când îl folosesc în weekend, că în timpul săptămânii, n-aș vrea să fiu îngrădit. De obicei vin la cafenele oameni care am văzut că vor să muncească și nu e chiar mediul cel mai bun. Mai bine s-ar concentra poate acasă, dar fiecare lucrează unde vrea”, spune clientul unei cafenele.


Interdicția privind utilizarea laptopurilor în cafenele nu este valabilă doar în București și Cluj-Napoca. Aceasta se aplică în mai multe orașe europene. De exemplu, în Spania, regulile sunt chiar mai stricte. În anumite cafenele din Valencia, Santiago și Barcelona, wifi-ul a fost dezactivat pentru a descuraja clienții să vină cu laptopurile. Restricții severe pentru nomazii digitali au fost introduse și în orașe precum Paris, Berlin, Lisabona și Brighton.


Comentează știrea

Cucu
19 mai

Corectă măsura interzicerii laptopului. Cafeneaua este o afacere pentru proprietari . Dacă vrea să lucreze in cafenea FARA CONSUMAȚIE soluția este : pentru aceasta categorie de clienți să se aplice tarif orar de staționare. ,, Clienții spun că li se încalcă drepturile,, - Ce prostie ! Care drepturi ? De a abuza de locația unui proprietar ? P.S. Nu am cafenea !

George
20 mai

Cucu ești un mincinos ordinar și un troll dement

George 1000
20 mai

Cucu dar cum ba de ești de acord cu așa ceva? Tu de unde draku îți mai expui inepțiile pro PSD și pro hAUR ? Că sigur ba sarakule n-ai bani de net și tu folosești wi fi dar tu ești prea prost sa iti dai seama de ce laptopul tau merge netul in cafenea dar acasă nu. Ești prea prost pentru a ști ce înseamnă wi fi. Pentru tine e doar un termen mișto și te bucuri că li se interzice unora

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6141 secunde