Câinii maidanezi fac legea / Cum ar putea CONSTANȚA să scape de CÂINI?

6826
59

Articole de la același autor

Hingherii se luptă și cu animalele, și cu oamenii care îi protejează. Maidanezii fac victimă după victimă. Se înmulțesc pe capete și devin din ce în ce mai agresivi. Cu toate acestea, legile sunt limitate în ce-i privește, iar autoritățile dau vina pe lipsa de fonduri pentru a-i aduna de pe străzi. 


Constanța, din păcate, apare și ea pe tabloul negru al orașelor unde câinii maidanezi au omorât un copil. Cu toții ne amintim de cazul Valentinei Țigănuș, fetița de șase ani, sfâșiată de o haită de câini, la ieșire din Constanța. S-au împlinit cinci ani de la moartea Valentinei și nimeni nu a plătit pentru suferința micuței. Nu s-a găsit niciun vinovat, iar câinii își duc acolo și acum traiul liniștit. Hingherii din Constanța spun că adună în fiecare zi câini de pe străzi, dar nu reușesc să facă față. Pe lângă asta, ei se lovesc tot timpul de iubitorii de câini care îi împiedică să-i ducă la Biobază. Și dacă reușesc să-i urce în mașini, oamenii vin și îi revendică, spunând că îi adoptă, după care le dau drumul înapoi de unde au fost ridicați. 


Zilnic, cel puțin cinci-șase constănțeni ajung la urgență mușcați de maidanezii din oraș. Haite cu cel puțin 10 - 12 câini au ajuns să facă legea în toate cartierele Constanței. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța susțin că, anual, sute sau chiar mii de pacienți ajung la camera de gardă mușcați de câini. Peste 1.500 de pacienți s-au prezentat de la începutul anului și până în prezent cu plăgi mușcate. Cel puțin o mie au urmat tratamente antirabice pentru că animalele erau maidaneze și nu erau imunizate. Dar numărul victimelor câinilor fără stăpân este mult mai mare: alte câteva sute de constănțeni au fost răniți, dar nu au solicitat asistență medicală. 


Haite în jurul școlilor 


"Este o haită de câini care stă de ani de zile în zona școlii. Peste vară s-au înmulțit, nu știu, au mai venit și alții sau i-au adus localnici și i-au lăsat acolo. Sunt 20 de câini. Unii sunt liniștiți, dar majoritatea atacă trecătorii. Latră la voia întâmplării. Am văzut când s-au repezit la o femeie care mergea liniștită cu căruciorul cu copil, pe trotuar. Au fugărit biata femeie. Noroc că a fost inspirată și s-a aplecat să ia o piatră și a aruncat-o înspre ei, câinii s-au retras și ea a avut timp să se îndepărteze. Bietul copil din cărucior plângea isteric, speriat la culme de atacul maidanezilor", ne-a povestit o femeie care locuiește în zona parcului de la Casa de Cultură. 


De altfel, zona este cunoscută ca fiind una cu mulți câini comunitari. "Faleză Nord, cu strada Pescăriei și strada Unirii, Piața CET, Piața Km 4 - 5, strada Tulcei, strada Ștefan cel Mare, Piața Tomis III, strada I.G. Duca sunt zonele în care sunt cele mai mari probleme cu câinii fără stăpân, dar și cu iubitorii de animale. Aceștia devin agresivi cu lucrătorii noștri. S-a întâmplat să fie și bătuți, motiv pentru care au depus plângeri la mai multe secții de poliție. Au fost loviți cu bâtele, li s-a aruncat cu sticle în cap, cu pietre în mașini", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Neagu, de la Biobaza Constanța. 


Taxă de revendicare 


Potrivit acesteia, două echipaje răspund la sesizările constănțenilor și fac razii zilnic în diferite cartiere. "Sunt zile în care strângem 15 câini, altele doar cu 7 - 8, depinde foarte mult și de reacțiile iubitorilor de câini. Dacă ar fi toată lumea de acord cu sterilizarea, ar fi mult mai bine. Dacă un câine a ajuns în Biobază și vine cineva să îl revendice, nu i-l dăm decât după ce este sterilizat. Se plătește o taxă stabilită prin hotărârile Consiliului Local, de 130 de lei pentru castrare și 150 de lei pentru sterilizare. Masculii trebuie să stea trei zile la postoperator, iar femelele zece zile, pentru ca să i se scoată firele", ne-a mai spus reprezentantul Biobazei.


Eliberarea câinilor revendicați se face numai cu acordul scris al asociației de proprietari ori locatari și al vecinilor. "Cel care vrea să scoată un câine trebuie să aibă acordul a jumătate plus unu din vecini și ștampila asociației de proprietari. În plus, conform legii, nu au voie să îl ducă înapoi pe terenul public. Oamenii așa ne promit, dar toți se întorc acolo. Însă nu mai depinde de noi, ci de poliție", a mai explicat Elena Neagu. 


Cum puteți să solicitați Ecarisajul 


Dacă doriți să faceți o sesizare către Serviciul de Ecarisaj al Primăriei, trebuie să sunați la Dispeceratul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241.55.00.55. Termenul legal de rezolvare a unei reclamații este de 30 de zile lucrătoare, dar, de obicei, se intervine mult mai repede. Programul cu publicul al Biobazei Constanța este de luni până vineri, între orele 12,00 și 16,00, iar reprezentanții pot fi contactați la numărul de telefon 0729.44.05.06.


Comentează știrea

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
Loredan
4 septembrie 2013
cainiiiiiii

Sunt multi caini si in Poarta 6....................

ovidiu
4 septembrie 2013
eutanasierea cainilor vagabonzi

Pentru descurajarea catelarilor care vin si iau cainii de la biobaza pe care apoi apoi ii elibereaza in strada ar trebuie marita taxa de castrare si sterilizare la 1000 lei.Trebuie sa se treaca la eutanasierea tuturor cainilor vagabonzi ,chiar daca este sterilizat cainele este la fel de agresiv.

am
4 septembrie 2013
mofturi!

In Brasov si Oradea s-a rezolvat problema maidanezilor cu actuala legislatie. Pentru ca primarii au vrut! Vedeti in Bucuresti: se cheltuie anual peste 3 milioane de euro, cu 8 hingheri?!!! Cat se cheltuie la Constanta? Are cineva curajul sa dea cifrele pe fata? Asta e adevaratul motiv al maidanezilor pe strazi si al "iubirii" fata de animale: furtul banilor din buget. Cei cativa zoofili si zoofile naïve sunt exploatati/e sentimental... In realitate, Mafia uslasa din primarie si oras se acopera unul pe altul, ca sa poata fura in voie. Prafuri aruncate prostilor!

ovidiu
4 septembrie 2013
Constanta, orasul nimanui...

Asta este orasul "Marelui Primar... Mazare" Cel putin in zona Piata Tomis 3 este nenorocire..Nu sunt de ajuns cainii,bisnitarii care vand tigari fara timbru, aurolaci, vanzatori ambulanti de zarzavat, acum au aparut si bolnavii psihic care se plimba in pijamale... Zilele trecute am fost la plimbare in zona Cazino iar cainii latrau la un cuplu de straini care doreau sa viziteze orasul.. Cel care l-au votat pe mazarica su USL-ul sa traga ponoasele...

7-8 comunitari
4 septembrie 2013
Ca să fie bine, ca să nu fie rău

O rog pe ,,doamna" Elena Neagu să nu se mai cce pe ea și să ne prostească cu basme de 2 lei ! Adică ea trebuie să mănânce în continuare o pâine albă (cu cărniță), firma de ecarisaj, Pupy vet, sau cum se mai numește ea, deasemeni și treaba merge în continuare, la fel, tot pe banii noștrii. Păi madam Neagu, matale crezi că perdeaua asta de fum, cu obstrucționarea bietului hingher care încearcă să-și facă săracul datoria, e suficient de groasă ca să ascundă golăniile și afacerile oneroase care se fac și milioanele de euro cheltuite din banul public ? Te înșeli amarnic ! Se sparge buboiul și tare-mi doresc să vă văd pe toți escrocii pe la mititica...lângă gigi

un cetatean
4 septembrie 2013
Moartea

Când un țânțar mă agasează îl omor când un urs atacă lumea în oraș trebuie omorât . Câinii sunt animale de companie dacă sunt legați de stăpânul lor. În libertate se sălbăticesc și trebuie omorâți. De ce complicăm un lucru simplu. Cei care iubesc câinii să îi ia acasă. Nu au ce căuta pe spațiul public decât cu stăpânul lor .

Vasile ,,hunter vip"
4 septembrie 2013
pt. maidanezii din primărie

Soluții ar fi, numai că nu se dorește a fi puse în practică, și oare de ce ? Simplu, pentru că afacerea funcționează de minune și aduce o groază de bani în buzunarele camarilei sultanului Constanței. Chestia cu ostilitatea pe care o întâmpină hingherii din partea iubitorilor de animale e o vrăjeală dulce-amăruie și nu ține loc de scuze pentru randamentul lor scăzut. Astfel, ea se poate contracara, numai să existe voință. Eu le sugerez hunterilor, ca în toate ,,acțiunile" lor să fie însoțiți de un polițist comunitar, pentru că oricum freacă menta toată ziua, zilnic, iar ,,taxele de revendicare" să fie mărite considerabil, astfel încât iubitorii de patrupede (printre care mă număr și eu) să-i țină numai în curte, dacă-i doresc atât de mult. Ei, ce ziceți, e tare greu, nu ?

ct
4 septembrie 2013
atac parsiv

aseara ma intorceam de la plimbare cu familia si in dreptul zonei dacia-trei ceasuri ,o haita de frati canini de ai primarului mi-au muscat copilul:ii voi distruge

mama
4 septembrie 2013
mazarica

nenorocitii care l-au votat pe mazarica, aia trebuie muscati ei si familiile lor, se lauda ca nu mai au voie sa iasa cu cainii fara lesa si botnita dar singurul parc este plin de nenorociti care isi plimba jigodiile fara botnita si fara lesa, ce masuri a luat marele sultan??Doamne cand va veni vremea sa-l vedem si pe drogatul asta la parnaie sa ii i-a locul lui becali, Doamne ajuta!!!

ct
4 septembrie 2013
cainii...

NU POTI PUNE CAINII MAI PRESUS DECAT OAMENII! e total gresit indemnul de ai lua acasa... maidanezii nu sunt jucarii deplus,le tii 10 zile si le arunci cand te plictisesti; de aia Ro e plina de maidanezi,din cauza celor care au caini la bloc/case! o noua lege,la bloc ai voie sa ai caine NUMAI CU ACORDUL SCRIS AL TUTUROR VECINILOR! in plus,primaria trebuie sa ii taxeze pt igienizare pe toti proprietarii de caini, 90% din mizeria din jurul blocurilor o fac cainii de apartament! ajunge cu nesimtirea !

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7448 secunde