Campanie de donare de sânge. Apel disperat către constănțeni!

542
Campanie de donare de sânge. Apel disperat către constănțeni! - apel2-1560111649.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) se află într-o criză acută de sânge. Cadrele medicale constănțene sunt speriate și spun că starea bolnavilor internați în spital se poate agrava în orice moment dacă nu primesc acest lichid vital, sângele. 


"Vă rugăm insistent să donați sânge, indiferent de grupa sanguină pe care o aveți! În ultima lună, s-a înregistrat o scădere de 50% a numărului de donatori, iar noi avem nevoie de 60-80 de donatori zilnic. Ne confruntăm cu o criză de donatori de sânge. Pacienții din spitale au nevoie de înțelegerea și sprijinul dumneavoastră. Pentru a putea asigura bolnavilor tratamentul transfuzional, rugăm insistent persoanele care au mai donat să revină, iar pe cei care nu au mai donat, îi rugăm să devină donatori de sânge cât mai curând", a declarat șeful CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă. 


Constănțenii sunt așteptați în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 7.30 la ora 13.00, la sediul instituției din strada Nicolae Iorga nr. 85. Pentru informații privind donarea de sânge, puteți suna la numerele de telefon 0241.616.035 sau 0341.180.013. 
Potrivit dr. Alina Mirella Dobrotă, au capacitatea de a dona numai persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg și care nu au avut niciodată hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. 
Persoanele care au peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie și o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau afecțiuni neurologice. 


Ca bonus, constănțenii care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: șapte tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați; o zi scutire în cazul elevilor, studenților și militarilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0053 secunde