Campanie de testare gratuită Babeş – Papanicolau, la Constanţa

475
Campanie de testare gratuită Babeş – Papanicolau, la Constanţa - 6cb52f1068c047d0b693bd97c8a25dd3-1613507611.jpg

Articole de la același autor

În luna februarie, Ministerul Sănătății - prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății - organizează Campania IEC “Sănătatea reproducerii – Tu decizi ce este mai bine pentru tine!”, campanie care aduce în atenția publică problematica sănătății reproducerii pentru adolescenți și femeile gravide.


Scopul campaniei îl reprezintă creșterea nivelului de informare a adolescenților, femeilor gravide, populației generale despre : contracepție, importanța planificării familiale, sănătatea în perioada sarcinii, avorturile și complicațiile acestora, bolile cu transmitere sexuală, mortalitatea maternă, diagnosticare precoce pentru prevenirea cancerului de col uterin.


În cadrul acestei campanii, DSPJ Constanța desfășoară și o acțiune de strada cu voluntari instruiți (eleve de liceu) de la cluburi sportive din municipiu. Prin această colaborare se urmaresc două aspecte: educația prin egali și distribuirea flyerelor informative femeilor din comunitatea constănțeană.


Testul Babeș Papanicolau, care depistează cancerul de col uterin în fază incipientă, poate fi făcut gratuit la Policlinica nr. 2, de pe strada Stefan cel Mare nr. 133, în cadrul Programului de Screening derulat de Ministerul Sănătății la nivel naţional. 


Femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani se pot adresa pentru efectuarea testului Babeș Papanicolau, ca și până acum, la Policlinica nr. 2, Cabinetul dr. Radu Colojoară, medic ginecolog, și la Cabinetul de Planning Familial, dr. Elena Gâgă și dr. Corina Chișu, cu programare telefonică.
Femeile nu au nevoie de trimitere, dar trebuie doar să nu fi făcut acest test prin Programul Național de Screening în ultimii 5 ani.
Condiții:
- Femeile să nu fi avut anterior un diagnostic de cancer de col uterin
- Să nu aibă histerectomie totală
- Fără contact sexual cu 48 ore înainte
- Fără duș vaginal în ultimele 24 ore
- Să nu fie la menstră (un rezultat optim se obține dacă examinarea se face in a 14-a zi+/_ 2 zile)
Numerele de telefon la care pot fi făcute programări, sunt următoarele: 
0241/503414 – Dr.Gâgă Elena 
0241/671433 – Dr.Chișu Corina Elena
0732/727177 – Dr. Colojoară Radu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5437 secunde