Concurs Campanie pentru prevenirea abuzului asupra copiilor

485
Pe 19 noiembrie este celebrată Ziua Internațională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului. Anul acesta, 785 de organizații din peste 127 de țări din întreaga lume, reunite sub sigla "Women - World Summit Foundation" au participat la Campania Globală de Prevenire a Abuzului și Violenței împotriva Copiilor, având ca temă "Rolul părinților și adulților în preve-nirea abuzului și violenței împotriva copiilor".
World Vision România, membră a coaliției, a organizat în această săptămână acțiuni de informare adresate copiilor, ado-lescenților și părinților, pentru a transmite mesajul: "Prevenirea este esențială!".
Reprezentanții World Vision Constanța au discutat, vineri, cu elevii Școlilor Generale 33 și 39, despre drepturile copilului și despre modul în care pot acționa când sunt abuzați. "Există metode simple de prevenire a acestor fenomene. Dacă învățăm să ne ascultăm copiii, dacă îi încurajăm să se exprime și să participe la deciziile care îi privesc, dacă petrecem mai mult timp cu copiii noștri și ne implicăm activ în educația lor formală sau informala, putem crea premisele pentru o creștere și educare sănătoasă a acestora", a declarat Daniela Buzducea, Director Advocacy World Vision România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Social : Grevă japoneză în farmacii
Vineri, 20 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8769 secunde