Când puteți rămâne fără banii de șomaj

238
Când puteți rămâne fără banii de șomaj - candramanetisursazfro-1596822956.jpg
Șomajul poate fi încasat pe o perioadă de minimum jumătate de an și maximum un an, dar există și situații în care plata acestor bani poate înceta. De obicei, acest lucru se întâmplă în cazul în care beneficiarul s-a încadrat în câmpul muncii.

Totodată, drepturile de șomaj încetează dacă o anumită persoană desfășoară activități independente din care obține venituri lunare mai mari decât indemnizația de șomaj. Totodată, se ia în calcul refuzul nejustificat de a se încadra, conform pregătirii sau nivelului studiilor, într-un loc de muncă situat la o distanță de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu ori refuză, în mod nejustificat, să participe la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei.

Nu în ultimul rând, un șomer nu va mai primi banii dacă perioada de pensionare pentru invaliditate depășește 12 luni sau în momentul plecării în străinătate a beneficiarului pentru o perioadă mai mare de trei luni și desigur, la data începerii executării unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Încetarea drepturilor legale se produce și în cazul decesului beneficiarului sau la data expirării perioadei legale de plată. Desigur, există și situații în care ajutorul de șomaj nu încetează, ci este suspendat din diferite motive. Ca urmare, suspendarea apare la data la care nu și-au îndeplinit obligația de a se prezenta lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitați, la AJOFM, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4282 secunde