Când și unde se depun adeverințele școlare, pentru pensia de urmaș

228
Când și unde se depun adeverințele școlare, pentru pensia de urmaș - pensiiurmasdosarcasadepensii-1473258551.jpg

Articole de la același autor

Beneficiarii de pensii de urmaș, în vârstă de peste 16 ani, sunt obligați ca la începutul fiecărui an de studii, școlar și universitar, să depună adeverința de școlarizare. Adeverințele, datate după începe-rea anului școlar sau universitar 2016 - 2017, însoțite de talon de pensie, se depun începând cu data de 12 septembrie pentru cei care urmează o unitate de învățământ preuniversitară și 01 octombrie, pentru cei înscriși în sistemul universitar. În cazul în care beneficiarii de pensii de urmaș nu depun adeverințele de elev sau student, în termen de 10 zile de la data începerii anului școlar, drepturile de pensie vor fi sistate până la prezentarea acestora.

"La fel ca și în anii trecuți, studenții nu mai sunt obligați să de-pună declarație pe proprie răspundere că nu realizează venituri mai mari de o pătrime din salariul mediu pe economie, întrucât, potrivit legii în vigoare, tinerii beneficiari de pensie de urmaș pot cumula pensia cu venituri salariale, indiferent de cuantumul acestora din urmă", a declarat Cristina Samoilă, director executiv Casa Județeană de Pensii (CJP).

Adeverințele școlare vor fi depuse în original, însoțite de o copie a actului de identitate și de un talon de pensie, oricât de vechi, original sau copie. Depunerea se va face la ghișeul nr. 5, de la parterul instituției, zilnic, între orele 08.00 - 14.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : O "portiță" către o pensie mai mare
Pagina a fost generata in 0.4564 secunde