Când va începe vaccinarea românilor împotriva coronavirusului

326
Când va începe vaccinarea românilor împotriva coronavirusului - 1-1606921808.jpg

Articole recomandate

Vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan. Primii vor fi vaccinaţi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupele de risc, potrivit Digi24.


„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale. Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate”, a afirmat miercuri Horaţiu Moldovan, citat de Agerpres.


El a mai spus că situaţia epidemiologică de la nivelul UE „se degradează de la zi la zi, populaţia fiind expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2, iar România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare şi autorităţile trebuie să se adapteze permanent la noi şi noi măsuri de gestionare a acestei situaţii aproape de catastrofă”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Decembrie 2020
Stire din Social : Iată care este evoluția șomajului
Pagina a fost generata in 0.6572 secunde