Caniculă la Constanţa. Autorităţile, pregătite să intervină

144
Caniculă la Constanţa. Autorităţile, pregătite să intervină - canicula-1624551040.jpg
Judeţul Constanţa se află sub cod galben de caniculă, iar meteorologii nu au veşti prea bune nici pentru zilele următoare, când temperaturile vor rămâne deosebit de ridicate pentru această perioadă, iar disconfortul termic va depăşi pragul critic, mai ales la orele amiezii.

Prefectul judeţului, Silviu Coşa, a convocat deja Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar reprezentanţii autorităţilor locale vor trebui să ia măsuri pentru evitarea posibilelor situaţii de urgenţă generate de caniculă şi disconfort termic. De asemenea, instituţiile statului sunt pregătite cu forţe, materiale şi mijloace de apărare pentru a interveni, la solicitare, în punctele critice.

Având în vedere trecerea bruscă de la o vreme destul de rece pentru această perioadă la caniculă, pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă cetăţenilor să evite expunerea la soare în special în intervalul orar 11.00 – 18.00, iar, în cazul deplasărilor, este indicată folosirea mijloacelor de protecţie, precum pălării, umbrele, ochelari de soare, și purtarea hainelor largi, care să protejeze pielea, deschise la culoare. De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menținute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Consumul de lichide reci accentuează consumul energetic și transpirația în exces. Este indicată evitarea cu strictețe a băuturilor alcoolice și al consumului excesiv de cafea, la fel ca și mâncărurile grase. Se recomandă cât mai multe fructe și legume pentru asigurarea unei hidratări lente și continue a organismului. De asemenea, nu lăsați copiii singuri în mașină și mențineți legătura cu persoanele în vârstă, oferindu-le asistență ori de câte ori este nevoie.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la Dispeceratul Primăriei municipiului Constanța – 0241/550.055, la Dispeceratul Direcţiei Generale Poliția Locală – 0241/484205 şi la Dispeceratul Serviciului de Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737/552.271. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7039 secunde