Caniculă la Constanța. Ne așteaptă o săptămână de foc

428
Caniculă la Constanța. Ne așteaptă o săptămână de foc - canicula-1469974786.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă luna lui Cuptor s-a dus, august vine cu temperaturi deosebit de ridicate și căldură insuportabilă. Ne așteaptă o săptămână de foc, cu soare arzător, vânt slab și nori răzleți. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis încă de duminică o avertizare cod galben de caniculă, valabilă astăzi, însă arșița va persista și în zilele următoare.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de luni, valul de căldură se va intensifica și se va extinde, cuprinzând sudul și estul țării, unde se vor atinge, frecvent, temperaturi maxime de 35 - 36 de grade. Indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, dar, pe arii restrânse, și în zonele de câmpie și podiș din regiunile intracarpatice.

Astăzi după amiază, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Ilfov, inclusiv municipiul București, se vor atinge local maxime termice de 37 - 38 de grade, iar izolat, se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade și, pe arii restrânse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Începând din seara zilei de luni, 1 august, instabilitatea atmosferică se va accentua, la început îndeosebi în vestul țării și în zona montană, iar marți, 2 august, în majoritatea regiunilor. Vor fi averse însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vilejlie, iar pe arii restrânse, se vor cumula cantități de apă mai însemnate și va cădea grindină. Mâine după-amiază, în sud-estul țării vremea caniculară se va menține, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei și partea continentală a Dobrogei se vor atinge maxime de 35 - 36 de grade.

Astăzi, la Constanța, cerul este mai mult senin și vântul suflă moderat, cu unele intensificări temporare, dinspre est. Maxima termică va atinge 33 de grade. La noapte, va fi din nou senin și vântul se va mai domoli. Termometrele vor indica minimum 21 de grade. Mâine, vor fi între 21 și 32 de grade, iar miercuri este posibil ca, în cursul după-amiezii, să apară ceva furtuni cu fulgere și să plouă torențial. Nu se va simți însă vreo răcorire, căci temperaturile se vor situa în continuare peste 31, 32 de grade, iar duminică este posibil să avem și 35 de grade. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0127 secunde