Carantină 14 zile pentru cei care vin de peste hotare. Lista ţărilor cu risc epidemiologic, extinsă

1642

Articole de la același autor

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a extins din nou lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Restricţiile intră în vigoare începând de miercuri, 7 octombrie.


Totuşi, se exceptează de la carantină persoanele care sosesc în România din ţările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de trei zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.


De asemenea, persoanele care intră în carantină timp de 14 zile pot ieşi după a zecea zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a opta zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.


Pe lista galbenă se află ţări precum Spania, Cehia, Israel, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Statele Unite ale Americii, Maldive, Luxemburg, Ungaria, Danemarca, Slovacia, Chile, Austria şi multe altele.


Toate acestea au o rată de incidenţă cumulată de infectare cu noul coronavirus mai mare decât a ţării noastre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.925 secunde