Caravană de conștientizare a copiilor și tinerilor din centrele de plasament

217
Caravană de conștientizare a copiilor și tinerilor din centrele de plasament - 2-1624519514.jpg
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a derulat, săptămâna aceasta, cea de-a treia caravană de conștientizare în cadrul Proiectului „Mai implicat! Mai integrat!“ Acțiunea s-a desfășurat la Centrul Cultural „Elena Roizen“ din localitatea Ovidiu, alături de reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale din Ovidiu, Lumina și Năvodari, reprezentanți ai Poliției Locale, unităților de învățământ, asistenți sociali, dar și reprezentanți ai unor ONG-uri cu care DGASPC Constanța colaborează de foarte multă vreme și a cuprins o sesiune de informare cu referire la tot ceea ce presupune acest proiect complementar proiectului de dezinstituționalizare și închidere a centrelor de plasament.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme legate de modalitatea de integrare familială a copiilor ce părăsesc sistemul de protecție a copilului și de modalitatea de participare a copiilor/tinerilor din comunitate la serviciile oferite de centrele de zi și de recuperare, precum şi discuţii libere pe marginea procesului de dezinstituţionalizare a copiilor și tinerilor din centrele de plasament.

Obiectivul general al proiectului „Mai implicat! Mai integrat!“ este creşterea calităţii vieţii pentru 238 copii și tineri instituţionalizăţi şi din comunitate prin oferirea de servicii integrate (educare, consiliere, dezvoltare de abilităţi de viaţă independentă, formare profesională, alte terapii de recuperare) şi crearea de parteneriate în scopul integrării socio-profesionale a acestora. Valoarea totală a proiectului este de 5.681,284.35 lei, din care 4.829,091.70 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 738,566.95 lei reprezintă contribuţia din bugetul naţional și 113,625.70 lei reprezintă contribuţia publică proprie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.539 secunde