Card profesional european pentru șomerii constănțeni

203
1
Card profesional european pentru șomerii constănțeni - bursalocurilordemunca35-1377275870.jpg

Articole de la același autor

Era CV-ului ar putea apune în curând, când va fi înlocuit cu mult mai modernul card profesional european. Acesta este deja distribuit de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța celor care caută un loc de muncă și se înregistrează în baza de date a instituției, cât și celor care se află deja înregistrați în evidențele AJOFM. 

Practic, cardul va conține informații despre posesor, atât datele profesionale, cât și cele medicale, cu CV-ul complet și locurile de muncă de care este interesat.

Emiterea acestor carduri are loc în cadrul proiectului "Cardul profesional european – soluție europeană în căutarea unui loc de muncă", proiect strategic la nivel național, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la bază cardul ca și instrument de autentificare. Această activitate va continua și după finalizarea proiectului. "Obiectivul general al acestui program constă în creșterea calității și transparenței serviciilor de ocupate oferite de SPO persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a serviciilor oferite agenților economici interesați în atragerea de resurse umane, precum și a altor instituții publice cu care ANOFM interacționează, respectiv îmbunătățirea serviciilor de mediere a muncii prin asigurarea unui standard de calitate în procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea cardului profesional european pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în cadrul tuturor structurilor SPO. Vă așteptăm la sediile noastre pentru emiterea cardurilor", a declarat directorul general al AJOFM Constanța, Carmen Răducu.

Oricine dorește poate deveni posesor al acestui card adresându-se reprezentanților AJOFM Constanța sau celor din sediile locale ale AJOFM Constanța.

Aproape 10.000 de șomeri în județul Constanța

La sfârșitul lunii iulie 2013, în județul Constanța erau înregistrați 9.890 de șomeri, cu 842 persoane mai puțini față de cei înregistrați în luna mai 2013 și cu 597 persoane mai puțini decât în luna iunie 2012.

Potrivit datelor făcute publice de Direcția Județeană de Statistică, din totalul șomerilor, 48,9 la sută sunt femei. Primeau indemnizație de șomaj 4.129 de persoane, iar 5.761 de persoa-ne erau șomeri neindemnizați. Rata șomajului în același interval a fost de 3,3 la sută față de 3,5 la sută în aceeași lună a anului 2012. Rata șomajului este mai scăzută în județul Constanța decât media pe țară (5 la sută).

Comentează știrea

BRAVOO
25 august 2013
HAHAHA

BANII ARUNCATI LA wc

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Ce trebuie să facă un șomer
Pagina a fost generata in 0.448 secunde