Care este cel mai dorit job al verii

212
Care este cel mai dorit job al verii - 7049675aimg-1345656470.jpg
Peste 10.000 de tineri au aplicat vara aceasta pentru un singur post de reprezentant vânzări. Performanța a fost înregistrată pe unul dintre cele mai mari site-uri de recrutări online. Potrivit reprezentanților site-ului, în intervalul 1 iunie - 15 august, românii au aplicat cu precădere pentru job-uri în vânzări.

De altfel, în domeniul vânzărilor, ce a înregistrat o creștere cu 32% în prima jumătate a anului în curs față de aceeași perioadă din 2011, concurența este foarte mare. Însă și numărul joburilor disponibile este din ce în ce mai mare. Astfel, numai la ora actuală pe site-ul respectiv, oferta include aproape 4.500 de locuri de muncă în vânzări.

Pe locul al doilea în topul preferințelor românilor, în perioada menționată, se află postul de operator sondaj de opinie, la care au aplicat 6.800 de persoane, în timp ce un job de consultant cosmetică a stârnit interesul a 3.600 de români.

Un post de ofițer front office este interesant pentru aproape 3.400 de candidați, iar 2.300 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au aplicat la un job de promoter. Printre alte locuri de muncă unde concurența a fost ridicată pe perioada verii se numără și joburile de operator PC, care aduc, în medie, aproape 2.200 de aplicări, și cele de lucrători comerciali, de care sunt interesați aproximativ 2.000 de români.

Și în primele șase luni ale anului, situația a fost asemănătoare. Conform unui raport recent privind situația de pe piața muncii din prima jumătate a anului, pe primele cinci locuri în topul celor mai căutate joburi se află cel de agent vânzări, reprezentant vânzări, assistant manager, contabil și secretară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1936 secunde