Care sunt condițiile debranșării de la RADET

946
7
Care sunt condițiile debranșării de la RADET - radet-1378646652.jpg

Articole de la același autor

Termenul limită pentru depunerea cererilor de eliberare aviz pentru deconectarea sau debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare este 10 septembrie.

Având în vedere că termenul prevăzut de lege pentru soluționarea fiecărui dosar depus la registratura regiei este de 30 zile, RADET Constanța a luat această măsură de sistare a depunerilor cererilor de eliberare aviz pentru deconectare sau debranșare de la sistemul centralizat de termoficare pe 10 septembrie, pentru că rezoluția pentru fiecare caz în parte urmează a fi dată până pe 10 octombrie.

Sute de cereri pentru debranșare

Până în prezent, sute de cereri privind eliberarea avizelor de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare au fost depuse la sediul instituției. De pildă, la sfârșitul lunii iulie, peste 100 de con-stănțeni cereau debranșarea, iar în prezent, numărul lor aproape că s-a dublat. Data limită până la care se pot depune aceste cereri este 10 septembrie, după cum susțin reprezentanții RADET.

"Menționăm că, după data de 10 septembrie, se mai primesc doar completări la dosar, completări solicitate de către reprezentanții regiei autorizați să analizeze și să aprobe dosarele consumatorilor care solicită deconectarea / debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare", explică purtătorul de cuvânt al RADET Constanța, Liliana Enache.

Care sunt regulile debranșării

Înainte de a pune la dosar toate documentele de care au nevoie pentru debranșare, constănțenii care nu mai vor să primească agent termic de la CET și care intenționează să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire au, în primul rând, nevoie de acordul vecinilor, dar și să nu fie pe lista datornicilor către RADET. Conform regulilor de anul trecut, consumatorii care vor să se deconecteze de la Regia Autonomă de Distribuire a Agentului Termic trebuie să meargă la registratura regiei pentru a cumpăra o cerere tipizată necesară obținerii avizului de debranșare.

"Cererile pot fi ridicate de la registratura RADET din strada Badea Cârțan nr. 14 A. Cererea cuprinde criteriile cerute de legile în vigoare, respectiv Legea nr. 325 din 14 iulie 2006, Legea nr. 230 din 2007 și Ordinul ANRSC 91 din 20 martie 2007. Necompletarea tuturor datelor solicitate în anexele formularului, cât și neprezentarea documentelor necesare enumerate în procedura de debranșare atrage în consecință neaprobarea cererii de deconectare / debranșare. În cazul în care există debite către RADET, se respinge cererea de deconectare fără să se mai verifice restul documentelor depuse", explică purtătorul de cuvânt al RADET Constanța.

E nevoie de acordul asociației de proprietari

Solicitantul trebuie să primească în prealabil aprobarea deconectării atât de la Asociația de Proprietari care convoacă adunarea generală, cât și de la vecinii cu care are pereți comuni. În baza acestor aprobări obținute, se parcurge procedura din Metodologie, iar RADET Constanța verifică dacă sunt îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de legile în vigoare și apoi emite avizul favorabil. După avizarea favorabilă, solicitantul achită taxa de deconectare ori debranșare, stinge datoriile față de RADET și primește împreună cu asociația de proprietari un proces verbal de constatare a deconectării / debranșării. 

Comentează știrea

Manolo
9 septembrie 2013
Vrajeala cu Procesul verbal - hotie pe fata

"După avizarea favorabilă, solicitantul achită taxa de deconectare ori debranșare, stinge datoriile față de RADET și primește împreună cu asociația de proprietari un proces verbal de constatare a deconectării / debranșării." Asta cu eliberarea Procesului verbal de debransare e o mare teapa, RADETUL nu mai elibereaza asa ceva, dar ei il cer. Sunt niste hoti si incearca sa ne gasesca nod in papura. Eu nu inteleg de ce trebuie sa te tina RADETUL legat la ei? Dar vor sfarsi pana la urma ca cei de la Targoviste, sa dea faliment. Rusine RADET-ului !!!!

FONDURI UE
9 septembrie 2013
Oferta zilei

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Marin
9 septembrie 2013
Hotie la drumul mare

Are dreptate Manolo. Anul trecut i-au debransat pe unii vecini de-ai mei si le-a dat aviz favorabil conditionat dar fara sa inchie procese verbale de constatare. Intrebarea este: daca RADET-ul nu mai incheie Procese verbale de constatare a debransarii de ce totosi le cere si e o cerinta importanta? Raspunsul e simplu: cer cer ce nu dat tocmai ptr a pune bete in roate, de frica ca nu mai au fraieri sa le plateasca la iarna. Rusineeeeee voua !!!

rotaru ciprian
9 septembrie 2013
Vrajeala ca nu vor sa te debranseji

Radet-ul nostru din Constanta au respins o cerere de debransare dupa ce sau tras caze pentru o centrala in baza legii din 2009 in care spune ca daca nici un proprietar din bloc nu este debransat nu poti sa te debransezi adica nu o sa poti niciodata ca sa ramai bransat la Radet .

Mache
9 septembrie 2013
Hotiiilor

E o frecatura cu dosarul de debransare, ti-l da inapoi de multa ori, chiar si ptr chestii minore, la sedii sunt niste stresate de femei care te intorc mereu de frica sa nu le dea pe ele afara, ideea e ca e f greu sa te debransesi, si mie m-i s-a intamplat sa-mi ceara Procesul verbal de debransare al unor vecini de-ai mei desi ei nu au emis nici un proces verbal de deconectare. E jalnic, adica ei iti cer ceva nu au dat niciodata ca sa aiba motive sa nu debranseze lumea/! niste hotii toti astia de la RADET, nu inteleg ca nu mai au cum sa prosteasca pe toata lumea!! Alooo treziti-va!

one in a million
9 septembrie 2013
varza murata

Ce tara democrata? In primul rind daca vrei sa te debransezi- deconectezi singurul lucru cerut ar fi sa nu ai nici o datorie catre institutie...NU sa CUMPERI o cerere, nu sa ai acordul vecinilor... nu sa umbli de la usa la usa pina ...renunti...poate asta este intentia de la bun inceput ca toti solicitantii sa renunte...cihhh miroase a comunism nu democratie...trezeste-te romane...

REDUCETI TARIFUL
18 septembrie 2013
IMBECIL

CONSILIERII SUNT DE VINA !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2552 secunde