Care sunt diferențele dintre avizul, acordul și autorizația de mediu

62
Care sunt diferențele dintre avizul, acordul și autorizația de mediu - anpm-1711134604.jpeg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Protecția Mediului reamintește care sunt diferențele dintre avizul de mediu, acordul de mediu și autorizația de mediu, care, de multe ori, pot fi confundate.

Potrivit reprezentanților ANPM, avizul de mediu este un act administrativ obligatoriu care confirmă integrarea aspectelor privind protecția mediului în planurile și programele care pot avea efecte negative asupra mediului. Este emis de către Agenția pentru Protecția Mediului de pe raza administrativă a județului/municipiului București, pentru planurile și programele locale și județene respectiv pe municipiul București și autoritatea publică centrală pentru planurile și programele pe mai multe județe - este vorba despre Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Este solicitat de persoanele fizice și juridice. Actele/documentele necesare sunt notificarea, proiectul de plan și dovada publicării celor două anunțuri publice în mass-media pentru planurile/programele pentru care nu este necesară obținerea delegării de competență de la autoritatea publică centrală, adică pentru planurile/programele care se desfășoară pe raza teritorial-administrativă a unui județ.

De asemenea, acordul de mediu este un act administrativ obligatoriu prin care sunt stabilite condiţiile şi măsurile pentru protecţia mediului, care trebuie respectate în cazul realizării unui proiect. Este solicitat de persoanele fizice și juridice, respectiv titularul de proiect, iar actele necesare sunt: cerere, notificare, certificat de urbanism, plan de situație, plan de încadrare și o taxă în valoare de 100 de lei.

În schimb, autorizația de mediu este un act administrativ obligatoriu prin care se stabilesc condiţiile şi parametrii de funcţionare ai unei activități existente sau ai unei activităţi noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului. Este solicitat de persoanele fizice și juridice, respectiv titularul de activitate, actele necesare fiind cererea, fişa de prezentare și declaraţia, dovada că a fost făcută publică solicitarea, planul de situație, de încadrare, procesul verbal de constatare a respectării condițiilor impuse prin acordul de mediu și formularul de înregistrare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2112 secunde