Cartoful, hrana de bază a românilor

85
Cartoful, hrana de bază a românilor - cartof-1418060126.jpg

Articole de la același autor

Românii sunt fruntași în Europa la consumul de cartofi. Potrivit unui studiu făcut de Federația Cartofului, românii sunt printre cei mai mari consumatori de cartofi din Europa.

"Românul consumă, în medie, 94 de kilograme de cartofi pe an. Cartoful este a doua pâine a românului. Din păcate, însă, din cauza nivelului scăzut de trai, mulți români mănâncă cartofii cu pâine. Când mănânci cartofi, nu mai trebuie să mănânci pâine, pentru că îngrașă", este de părere Gheorghe Boțoman, președintele Federației Naționale a Cartofului.

El spune că, din păcate, un sfert dintre cartofii consumați de români sunt de o calitate culinară mai proastă. Aceștia provin din import și sunt mai mari decât cartofii obișnuiți.

"Cartofii cu diametrul mai mare de opt centimetri se vând pe nimic în străinătate, cu 35 - 40 de euro tona. Nu sunt toxici, nu sunt stricați, dar au mai puține calități culinare. Sunt mai puțin gustoși, pentru că au o cantitate mai mare de apă. Românul dacă îl vede mare, crede că e bun", a mai spus Boțoman. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Social : Cod portocaliu de inundații!
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Social : Anul 2015 vine cu angajări!
Pagina a fost generata in 2.5387 secunde