Cartoful, hrana de bază a românilor
Articole de la același autor
Se apropie coșmarul facturilor RADET. Cine are dreptul la ajutoare și subvenții pentru încălzire
11 Octombrie 2014
Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
11 Octombrie 2014
Ce pot găsi constănțenii de muncă în străinătate
11 Octombrie 2014
Reporturi fabuloase la 6 din 49 și la Joker
11 Octombrie 2014
Trenuri suplimentare spre Iași, pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva
11 Octombrie 2014
ANM. Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
30 Octombrie 2014
Românii sunt fruntași în Europa la consumul de cartofi. Potrivit unui studiu făcut de Federația Cartofului, românii sunt printre cei mai mari consumatori de cartofi din Europa.
"Românul consumă, în medie, 94 de kilograme de cartofi pe an. Cartoful este a doua pâine a românului. Din păcate, însă, din cauza nivelului scăzut de trai, mulți români mănâncă cartofii cu pâine. Când mănânci cartofi, nu mai trebuie să mănânci pâine, pentru că îngrașă", este de părere Gheorghe Boțoman, președintele Federației Naționale a Cartofului.
El spune că, din păcate, un sfert dintre cartofii consumați de români sunt de o calitate culinară mai proastă. Aceștia provin din import și sunt mai mari decât cartofii obișnuiți.
"Cartofii cu diametrul mai mare de opt centimetri se vând pe nimic în străinătate, cu 35 - 40 de euro tona. Nu sunt toxici, nu sunt stricați, dar au mai puține calități culinare. Sunt mai puțin gustoși, pentru că au o cantitate mai mare de apă. Românul dacă îl vede mare, crede că e bun", a mai spus Boțoman.
"Românul consumă, în medie, 94 de kilograme de cartofi pe an. Cartoful este a doua pâine a românului. Din păcate, însă, din cauza nivelului scăzut de trai, mulți români mănâncă cartofii cu pâine. Când mănânci cartofi, nu mai trebuie să mănânci pâine, pentru că îngrașă", este de părere Gheorghe Boțoman, președintele Federației Naționale a Cartofului.
El spune că, din păcate, un sfert dintre cartofii consumați de români sunt de o calitate culinară mai proastă. Aceștia provin din import și sunt mai mari decât cartofii obișnuiți.
"Cartofii cu diametrul mai mare de opt centimetri se vând pe nimic în străinătate, cu 35 - 40 de euro tona. Nu sunt toxici, nu sunt stricați, dar au mai puține calități culinare. Sunt mai puțin gustoși, pentru că au o cantitate mai mare de apă. Românul dacă îl vede mare, crede că e bun", a mai spus Boțoman.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014