Casa Verde. Bani de la stat pentru montarea de panouri fotovoltaice

3927
Casa Verde. Bani de la stat pentru montarea de panouri fotovoltaice - fotofondcasaverde-1567536528.jpg

Articole de la același autor

Statul vrea ca românii să folosească metode alternative de încălzire. Mai întâi le-a dat bani pentru panouri solare, prin programul Casa Verde, acum pune la bătaie mii de lei pentru montarea de panouri fotovoltaice. 


Ministerul Mediului demarează, săptămâna viitoare, un nou program Casa Verde - ediția 2019. Acesta are în vederea instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. 


Noul program Casa Verde, destinat instalării de panouri fotovoltaice, va demara pe data de 9 septembrie, dată la care persoanele fizice se pot adresa instalatorilor în vederea înscrierii. Valoarea totală a finanțărilor este de 536 de milioane de lei, bani asigurați din Programul Operațional Regional. 


"Am dorit să îmbunătățim programul Casa Verde, pe care deja românii îl cunoșteau, pentru montarea de panouri solare. Pentru că vremurile întotdeauna sunt mai emancipate și pentru că trebuie să ne uităm la tehnologie, la avantajele fiecărui român care dorește să-și construiască sau dorește să plătească mai puțini bani la utilități, ne-am gândit că este cea mai bună metodă să montăm celule fotovoltaice pe casele noastre, și, un lucru extrem de important, fiecare dintre noi poate deveni producător de energie electrică. Concret, românii vor putea să încheie contracte cu instalatorii agreați, după care vor trebui să-și ia avizul tehnic pentru montajul acestor celule fotovoltaice. Nu în ultimul rând, este un termen scurt din momentul în care semnezi contractul cu instalatorul până la finalizarea proiectului, adică de opt luni", a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. 


Peste 33.000 de beneficiari 
Potrivit acesteia, minimum de putere instalată va fi de 3 KW și se preconizează că bugetul programului va acoperi dotarea cu astfel de panouri fotovoltaice a aproximativ 33.000 de unități locative.


Înscrierea solicitantului persoană fizică se va face la unul dintre instalatorii validați care au încheiat contract de participare cu AFM, în limita fondurilor alocate regiunii în care se află imobilul pe care se implementează proiectul. 
Înscrierea solicitantului la instalatorul validat se face prin prezentarea documentelor solicitate prin Ghidul de finanțare acestuia; dacă documentele sunt conforme cu cerințele din ghid, iar solicitantul îndeplinește criteriile, instalatorul rezervă suma solicitată, care se scade din valoarea alocată regiunii geografice din care face parte solicitantul.


Lista instalatorilor validați în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.887 secunde